FCSB nu poate juca pe Ghencea. Marcel Ciolacu, avertisment clar pentru Florin Talpan şi nu numai: Nu voi permite nimănui să strice lucruri din ambiţii personale

Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un avertisment clar către Florin Talpan, juristul CSA Steaua, după ce clubul FCSB nu a primit acces pe stadionul Ghencea pentru a juca derby-ul cu Dinamo. 

"Vreau să înţelegem foarte clar. Bazele sportive sunt ale statului român. Bazele sportive sunt pentru sport. Nu trebuie să ne implicăm. Nu trebuie să ţinem cont de alte lucruri şi să nu lăsăm anumiţi sportivi să joace pe aceste baze ale statului român. Cum şi eu, vremelnic, sunt prim-ministru, şi aceste baze se dau în administrare unor instituţii. Instituţiile respective trebuie să se ridice la nivelul aşteptării sportivilor. 

Înţeleg foarte bine că se pot face şi concerte pe stadioane, dar atunci când nu există competiţii, când nu există solicitări de la sportivi, când nu se deteriorează gazonul înaintea unei competiţii. Am fost la Madrid şi am vizitat stadionul modernizat (n.r. Santiago Bernabeu), împreună cu Sorin Grindeanu. Nu am ajuns la acel nivel. Sunt 27 de etaje în pământ, se ridică teren pentru fiecare sport în parte, că e tenis, fotbal, baschet.

CITEŞTE ŞI FCSB, interzisă în Ghencea. Se cere demisia ministrului Apărării. "Mai există ordine acolo?"

Noi avem nişte stadioane pe care trebuie să le punem la dispoziţia sportivilor, în funcţie de performanţa sportivilor, creând o prioritate. Eu nu vreau să intru în nicio polemică. Nu poţi să te exprimi la TV pe o bază a statului român sau pe o echipă plătită de un minister. Cred că trebuie să avem bun simţ. Cu toţii! Şi să intrăm într-o logică care să ducă la performanţă în sport, nu la discuţii între conducători. 

Nu am făcut acest lucru, pentru că trebuie echipa FCSB sau alte echipe să joace, sau pentru un anumit patron. Am făcut acest lucru dintr-un principiu simplu (n.r. trimiterea corpului de control la CSA Steaua). Stadioanele sunt pentru sportivi. Nu ai voie să iei dreptul unui sportiv de a juca pe un stadion. 

Nu cunosc detalii, de aceea am crezut că e oportun să meargă Corpul de Control al premierului, ca să pot răspunde aplicat după. Nu sunt în măsură în acest moment să spun mai multe. Dl Mihai Covaliu, dna Elisabeta Lipă, ei se pot mândri cu medaliile pe care le au la gât. Când nu ai nicio performanţă sportivă, să te implici să strici lucruri, din ambiţii personale... Vă anunţ că nu voi permite, şi nu numai dlui Talpan, ci nimănui, cât timp sunt premier, să facă acest lucru. Oamenii de sport au dreptul să vorbească. Am fost suficient de clar, da? 

Nu ştiu dacă merg la meci, voi vorbi cu fiul meu!", a declarat Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel