FC Barcelona își revine financiar. Clubul catalan a înregistrat o cifră de afaceri de un miliard de euro în sezonul trecut

FC Barcelona își revine financiar. Clubul catalan a înregistrat o cifră de afaceri de un miliard de euro în sezonul trecut
FC Barcelona își revine financiar. Clubul catalan a înregistrat o cifră de afaceri de un miliard de euro în sezonul trecut

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a anunţat că a încheiat anul financiar financiar 2021-2022 cu o cifră de afaceri de 1,017 miliarde de euro şi un profit de 98 de milioane de euro, informează Reuters.

Consiliul de administraţie al grupării de pe Camp Nou a aprobat luni un buget operaţional de 1,255 milioane de euro pentru actualul sezon, cu o previziune de profit de 274 milioane de euro.

Clubul catalan s-a confruntat cu mari probleme financiare în ultimul an, cu datorii de peste un miliard de euro, de care a reuşit să scape în mare parte prin vânzarea unor cote din activele sale şi atragerea de noi noi sponsori.

FC Barcelona ocupă locul al doilea pe lista Forbes a celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume, fiind cotat în prezent la 5 miliarde de dolari, în spatele rivalei Real Madrid, evaluată la 5,1 miliarde de dolari, notează Agerpres.

FC Barcelona a obţinut încă 100 de milioane de euro din vânzarea unui pachet de acţiuni, în august

FC Barcelona a anunţat luna trecută că va încasa suma de 100 de milioane de euro din vânzarea unui pachet de acţiuni (24,5%) din studioul său audiovizual către compania Orpheus Media, fonduri care vor ajuta la înregistrarea de noi jucători, conform Reuters.

Acum două luni, clubul catalan a vândut deja alt pachet de acţiuni (25%) de la Barca Studios către Socios.com, tot pentru 100 de milioane de euro.

Cu această investiţie, partenerii strategici din Barca Studios arată încredere în valoarea proiectului şi în viitorul conţinutului digital în lumea sportului, se arată într-un comunicat al clubului catalan.

Barca a folosit mai multe mecanisme financiare pentru a creşte veniturile şi pentru a compensa pierderile, a reduce datoria şi a îndeplini regulile fair play-ului financiar din La Liga.

Şeful clubului Joan Laporta, care a prezidat Barca în perioada cea mai de succes (2003-2010), a spus în august 2021 că datoriile catalanilor au totalizat 1,35 miliarde de euro, dintre care 673 de milioane datorate băncilor.

"Îmi spuneau că sunt om al străzii. Îi rugam să îmi cumpere ceva de mâncare". Detalii mai puțin cunoscute despre viața lui Raphinha

Jucătorul Barcelonei a dezvăluit detalii mai puțin cunoscute despre copilăria sa, precum și despre sacrificiile pe care a trebuit să le facă pentru a-și îndeplini visul. 

"După antrenament, mă opream pe stradă și le ceream oamenilor să îmi cumpere ceva să mănânc sau o gustare. Unele persoane mă ajutau, altele îmi spuneau că sunt om al străzii. Nu era nimic de făcut, trebuia să aștept să ajungă autobuzul ca să ajung acasă pentru a putea mânca ceva. Aveam între 12 și 14 ani atunci. 

Amintirile legate de începuturile mele sunt dure, însă am dorit să îmi îndeplinesc visul. Trebuia să merg să mă antrenez într-un loc departe de casă. Eram la 8-9 ore de casă. Abia aveam suficienți bani pentru autobuz, nu am mâncat nimic timp de 8-9 ore. Nu aveam nimic de mâncare”, a spus Raphinha, într-un interviu pentru Mundo Deportivo. 

Brazilianul Raphinha (25 de ani) a ajuns în această vară la Barcelona, după ce a fost curtat de mai multe cluburi de fotbal.

"A juca pentru Barcelona este visul meu, visul familiei mele, visul prietenilor mei. Cine m-a văzut jucând când eram copil știe despre planurile mele, iar să joc pentru Barcelona este împlinirea visului de când eram copil. Voi ajuta clubul să revină la glorie.

Nu-mi place să pierd. Când pierd, este greu să accept. Voi lupta pentru a câștiga fiecare meci și voi da tot ce este mai bun din mine. Este o onoare pentru mine să joc la Barcelona", a declarat Raphinha, la primul interviu acordat de la transferul la Barcelona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel