FBI renunță la procesul împotriva Apple! A deblocat Iphone-ul

Departamentul american al Justiţiei a anunţat luni că a reuşit să deblocheze iPhone-ul folosit de unul dintre teroriştii de la San Bernardino şi a renunţat la procesul împotriva Apple, ceea ce a pus capăt unei lupte legale cu miză mare, dar lasă deschisă problema mai amplă privind criptarea telefoanelor în general, relatează Reuters.

Guvernul "a avut succes în a obţine datele stocate pe iPhone-ul lui Farook (teroristul de la San Bernardino – n.r.) şi nu mai are nevoie de ajutorul Apple", se arată întrun document depus de Departamentul Justiţiei în instanţă.

Finalul brusc al confruntării dintre Apple şi autorităţile americane, ce a fost urmărită îndeaproape de toată industria IT, este o victorie pentru companie. Apple era implicată într-un proces cu Departamentul de Justiţie, în urma unui ordin judecătoresc care impune companiei să scrie un nou soft care să nu includă protejarea cu parolă a iPhone-ului utilizat de terorist.

"Încă de la început ne-am opus cererii FBI ca Apple să contruiască o portiţă de acces în sistemul iPhone, pentru că noi credem că ar fi greşit şi ar oferi un precedent periculos", a anunţat Apple luni, într-un comunicat. "După ce Guvernul a renunţat la caz, niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat. Cazul nu ar fi trebuit deschis niciodată", a anunţat conducerea companiei.

[citeste si]

Însă polemica mai amplă privind accesul autorităţilor la informaţii criptate este departe de a se fi încheiat. Industria IT susţine cu vehemenţă că orice variantă care ajută serviciile statului să ocolească măsurile de securitate ale produselor sale va submina siguranţa tuturor.

Pe de altă parte, oficialii guvernamentali avertizează că investigaţiile vor fi îngreunate în lipsa accesului la datele din telefoanele suspecţilor.

Rizwan Farook şi soţia sa au ucis în decembrie 14 oameni, în timpul unui atac comis în San Bernardino, California. Cei doi au fost ucişi în confruntarea cu poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel