FBI, decizie radicală privind o anchetă ce a durat 45 de ani

FBI a anunţat, marţi, ce decizie a luat în legătură cu una dintre cele mai îndelungate şi mai aprofundate anchete din istoria sa, ce a durat 45 de ani şi care a vizat rezolvarea misteriosului caz al lui DB Cooper, informează 20minutes.fr, potrivit news.ro.

FBI renunță la ancheta unui caz misterios, denumit în presa internaţională "afacerea Dan Cooper". De-a lungul timpului, dosarul a ajuns să fie cunoscut sub numele "DB Cooper".

Poliţia americană spune că a explorat toate pistele credibile şi consideră că a venit timpul să renunţe le încercarea de a rezolva cazul dispariției unui pirat al aerului, care a sărit cu paraşuta dintr-un avion comercial, alături de suma de 200.000 de dolari extorcată de la autorităţi. 

Acel pirat al aerului, care purta un costum elegant şi o cravată, a acţionat pe 24 noiembrie 1971 la bordul unui avion Boeing 727 al companiei aeriene Northwest Orient, ce făcea legătura între oraşele Oregon şi Seattle, preluând controlul asupra aeronavei.

Citește și: Donald Tusk: Nu-i putem lăsa pe britanici să profite de Brexit

După ce avionul a aterizat în Seattle, el a cerut autorităţilor să îi trimită mai multe paraşute şi o servietă cu o răscumpărare în valoare de 200.000 de dolari. Cu acea ocazie, piratul aerului i-a eliberat pe cei 36 de pasageri de la bordul avionului.

Avionul a decolat din nou, cu membrii echipajului în calitate de ostatici, zburând în direcţia Mexicului. Însă piratul aerului, a cărui identitate a rămas necunoscută, a sărit cu o paraşută pe durata acelui zbor, în timpul nopţii, prin partea din spate a aeronavei, echipat cu o paraşută şi luând cu el servieta cu cei 200.000 de dolari.

Pachete cu bancnote zdrenţuite de 20 de dolari, provenind din răscumpărare, au fost găsite în 1980 de un adolescent, sub un banc de nisip de pe malul râului Columbia, în nord-vestul Statelor Unite.

Potrivit New York Daily News, mai multe elemente analizate în această anchetă - bancnote, cravata şi paraşuta hoţului - vor fi conservate la sediul FBI din Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel