Fără Penali. Barna: Unii primari PSD îi sună pe cetăţeni

Barna vrea eliminarea adresei de pe buletin. Piperea: De ce este imposibilă o asemenea ”idee total stupidă”
Barna vrea eliminarea adresei de pe buletin. Piperea: De ce este imposibilă o asemenea ”idee total stupidă”

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat joi că unii dintre primarii PSD îi sună pe cetăţeni pentru a-i ameninţa şi pentru a le cere să îşi retragă semnăturile date pentru campania 'Fără penali în funcţii publice'.

'Campania 'Fără penali în funcţii publice' se află în faza de validare a semnăturilor la primării. Realitatea este că această campanie afectează în mod direct şi puternic foarte mulţi oameni din vechea clasă politică şi dacă iniţial a fost acel dispreţ, pentru că erau convinşi că campania nu va avea succes, în momentul în care s-a trecut de un milion de semnături şi acestea au ajuns la primării, asediul asupra campaniei continuă prin agresiune, prin violenţă şi prin diverse tertipuri. Practic, cetăţenii sunt sunaţi în acest moment de către unii dintre primarii PSD pentru a fi ameninţaţi şi chemaţi să îşi retragă semnăturile sau să-şi nege semnăturile, ameninţările pornind de la retragerea ajutorului social sau de la diverse alte pârghii pe care ştim foarte bine că în mediul rural primarii le au asupra oamenilor şi sunt elemente pe care noi le considerăm foarte grave', a spus Barna la Palatul Parlamentului.

"Campania afectează interesele politicienilor" 

El a adăugat că proiectul 'Fără penali în funcţii publice' afectează 'foarte direct şi explicit interesele unui număr consistent de politicieni aflaţi astăzi la butoane, atât în administraţia publică centrală, cât şi în primăriile şi consiliile judeţene şi locale'. 'Nu ne-au dat prea multă importanţă până acum, pentru că niciunul dintre ei nu a crezut că iniţiativa va strânge semnăturile. Le-am strâns şi acum încearcă cu disperare să ne blocheze. Sunt convins că vor folosi toate mijloacele ca să ne blocheze, de la şantaj, violenţă fizică, până la plângeri la Poliţie şi Parchet. Nu ne vom lăsa intimidaţi, vom continua să cerem validarea semnăturilor, vom continua să arătăm public abuzurile făcute împotriva noastră până când 'Fără penali' va ajunge în Parlament', a menţionat Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel