Fără căldură în Deva. Blocurile de locuințe, afectate de lipsa cărbunelui

Deva rămâne fără căldură și apă caldă. Termocentrala Mintia a fost oprită  /  Sursă foto: Pixbay
Deva rămâne fără căldură și apă caldă. Termocentrala Mintia a fost oprită / Sursă foto: Pixbay

Mii de apartamente, instituții, școli și licee din municipiul Deva, județul Hunedoara, vor rămâne fără căldură și apă caldă pentru a șasea zi consecutivă.

Potrivit Agerpres, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roșu, a declarat: „Vom porni Termocentrala Mintia atunci când vom avea asigurat cărbunele necesar”.

Conform sursei citate, conducerea Complexului a decis să pornească, pentru trei zile, termocentrala de la Paroșeni, apreciată de acesta ca fiind mai rentabilă din punct de vedere economic decât cea de la Mintia. Cu banii realizați din vânzarea energiei electrice produsă de Termocentrala Paroșeni, CEH va achita o datorie la Transelectrica pentru ca societatea să nu fie scoasă de pe piața de energie și să rămână fără venituri.

Este important ca cei 4.000 de angajați ai CEH să rămână

„Important este să păstrăm cele 4.000 de locuri de muncă din cadrul CEH. În momentul de față nu avem cărbune suficient pentru ambele termocentrale. Minele din Valea Jiului au extras, marți, 1.100 de tone de huilă și estimăm ca producția să ajungă la 1.500 de tone pe zi în circa o săptămână”, a precizat administratorul special.

Pe de altă parte, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, a explicat că Termocentrala Mintia este mai rentabilă decât Termocentrala Paroșeni, din punct de vedere al veniturilor realizate din aceeași cantitate de cărbune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel