Facebook și Instagram au PICAT din nou. Pană raportată la nivel global

Facebook și Instagram au PICAT din nou. Pană raportată la nivel global / Foto: Pixabay
Facebook și Instagram au PICAT din nou. Pană raportată la nivel global / Foto: Pixabay

Facebook și Instagram au căzut din nou. Este vorba despre o pană raportată la nivel global de utilizatori.

Facebook, Instagram și  Messenger au picat din nou. Conform informațiilor apărute pe internet, milioane de utilizatori din întreagă lume sunt afectați de ceea ce se presupune că ar fi o avarie la serverele rețelei sociale.

Întreruperea a început în jurul orei 17:30, deși pare să afecteze doar anumite caracteristici ale aplicațiilor, scrie The Independent. Problemele vin la doar câteva săptămâni după o întrerupere majoră a companiei, care și-a schimbat recent numele în Meta. 

VEZI ȘI: Compania Facebook își schimbă numele în Meta

Ce au raportat utilizatorii

Mii de rapoarte de întrerupere au fost înregistrate de către verificatorul de funcționare al site-ului, DownDetector, utilizatorii plângându-se că nu pot vedea, trimite sau primi mesaje directe pe Instagram.

„Totul funcționează bine pe Instagram și Facebook, cu excepția serviciilor lor de mesagerie.”, a scris un utilizator, deși alți utilizatori au spus că nu au putut posta pe nicio aplicație.

Peste 100 de miliarde de mesaje sunt trimise aplicațiile deținute de Facebook în fiecare zi, astfel încât orice întrerupere poate avea un impact major asupra capacității oamenilor de a comunica cu prietenii și familia.

Anul trecut, Facebook a introdus o actualizare care le-a permis utilizatorilor Messenger să trimită mesaje utilizatorilor Instagram fără a fi nevoie să descarce cealaltă aplicație și invers. Deși este mai convenabil pentru unii oameni, înseamnă, de asemenea, că orice întrerupere care afectează un serviciu de mesagerie îl va afecta probabil pe celălalt.

Meta, reacție

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni întâmpină dificultăți în accesarea mesajelor telefonice Messenger, Workplace Chat și Instagram. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient.”, a spus Meta într-o declarație pentru The Independent.

După ultima întrerupere de la începutul lunii octombrie, Facebook și-a cerut scuze miliardelor de utilizatori și a explicat că aceasta a fost cauzată de „modificări de configurare” ale centrelor sale de date.

VEZI ȘI: SABOTAJ din interior?/ Facebook, WhatsApp și Instagram au PICAT la nivel mondial. ”Nu mai exiști”. Cele mai tari GLUME de pe Twitter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel