Extinctorul ar putea face parte din mobilierul românilor

Un senator UNPR a vrut să iasă în evidență și a propus  un proiect de lege prin care va obliga fiecare proprietar să aibă în locuință câte un extinctor.  Argumentele sale: zilnic, 12 locuinţe sunt afectate de incendii.

"Din cele circa 40.000 de incendii produse în România, mai mult de jumătate (56%) au avut loc în locuinţe şi gospodării, iar din cele 1.263 de victime ale acestor incendii, 152 au fost copii. [...] De asemenea este extrem de important ca autorităţile să verifice periodic casele persoanelor fizice", explică parlamentarul în expunerea de motive a proiectului de lege.

Stingătoarele vor fi cumpărate de proprietarii locuinţelor, iar cei care nu îşi permit vor primi ajutor de la stat, spune senatorul.

În România au loc anual, în medie, 4.540 de incendii, arată un studiu realizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit acestuia, cele mai multe incendii de locuinţă se produc în intervalul orar 18.00-22.00, când are loc, în medie, un incendiu la fiecare 20 de minute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel