Experiment șoc similar cu incendiul de la Club Colectiv. Rezultatul este uimitor

Pirotehnistul Dan Dumitru a realizat un experiment în aer liber și a arătat cât de repede ia foc un burete de tipul celui care a fost folosit în Club Colectiv.

"Încercăm un experiment cu artificii bulgărești, la o distanță la aproape doi metri. (...) Buretele s-a aprins. Arde foarte încet pentru că este frig afară. Este un fum dens, după cum puteți observa. Acesta un burete care nu este tratat cu substanță ignifugă. Din acest motiv, a luat foc imediat. Ați observat că de la un incendiu foarte mic până la un dezastru nu este decât un pas. Rețineți că acest fum - în clubul Colectiv - nu avea pe unde să iasă", a spus pirotehnisul Dan Dumitru la emisiunea "Un show păcătos", de la Antena 1.

Burete netratat cu substanță ignifugă:

 (w670)

(w670)

(w670)

(w670)

"Haideți să facem experimentul și pe un burete tratat ignifug. Vedeți că se topește până la un anumit punct, apoi flacăra se stinge. Există și diferență de gaze rezultat. Fragmentul de artificie, dacă sărea pe un burete tratat corect, nu ar fi aprins așa de rău. Observați că buretele tratat ignifug arde cu mare greutate și este timp necesar să se intervină. Timp necesar să se intervină ar fi fost și la celălalt burete chiar dacă era de proastă calitate, doar că agenții de pază nu au știut ce să facă", a mai spus pirotehinistul Dan Dumitru.

Burete tratat cu substanță ignifugă:

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel