Experiment. 15 persoane au stat 40 zile într-o peșteră, pierzând noțiunea timpului

Cincisprezece persoane au stat timp de 40 de zile închiși într-o peșteră, fără niciun mijloc de determinare a timpului sau a momentului zilei. 

Un experiment ce a avut ca scop testarea și observarea comportamentului uman în momentul pierderii noțiunii de timp s-a încheiat în Franța, cele 40 de zile fiind petrecute într-o peșteră. La experimentul „Deep Time” au participat opt bărbați și șapte femei, cu vârste cuprinse între 27 și 50 de ani, scrie Digi24

Cu o zi înainte de terminarea proiectului, oamenii de știință care au observat subiecții de-a lungul celor 40 de zile au intrat în peșteră pentru a le spune că experimentul este aproape de final. Participanții au avut îndatoriri de îndeplinit, însă fără a avea limită de timp, folosindu-se de ciclurile proprii de somn și de ceasurile biologice. 

Peștera nu a avut multe facilități de pus la dispoziția celor 15 participanți, confortul fiind redus. Subiecții experimentului au fost nevoiți să producă energie electrică cu ajutorul unei biciclete, iar apa a venit dintr-o fântână adâncă de 45 de metri. Experimentul are ca scop înțelegerea modului în care oamenii se adaptează la condițiile grele de viață. 

Înainte ca cei 15 participanți să intre în peșteră, funcțiile cognitive le-au fost analizate, datele fiind propuse spre analizare în studiile comparative. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel