EXCLUSIV: Audieri în 15 județe în dosarul referendumului

Procurorii continuă audierile în dosarul presupuselor fraude de la referendumul pentru demiterea președintelui suspendat, Traian Băsescu.  Potrivit unor informații de ultimă oră, numărul județelor în care Parchetul face investigații se ridică la 15.

[caption id="attachment_220433" align="alignnone" width="640"] Foto: Mediafax[/caption]

Se pare că Parchetul va ancheta membri ai comisiilor electorale și cetățeni suspectați de vot multiplu în cazul dosarului fraudelor referendumului pentru demiterea președintelui suspendat, Traian Băsescu. Se vor face verificări pentru a descoperi CNP-urile false, precum și cetățenii care au votat ilegal, de mai multe ori.

  Potrivit informaților De Ce News,  sunt vizate județele conduse de USL care au obținut la referendum peste 50%, printre care Olt, Dolj, Gorj, Teleorman și Mehedinți. De altfel, zeci de bucureșteni ar fi primit citații în urma unor plângeri depuse de PDL, potrivit unor surse din poliție.

 Primul caz a fost semnalat sâmbătă de ziarul Ghimpele, care a prezentat în facsimil citația unui cetățean chemat la poliție în calitate de făptuitor, tot în urma unei plângeri făcute de PDL.

Aceleași surse susțin că în ultimele ore sute de persoane au fost chemate la audieri de către procurori. Sunt audiați membri ai Comisiilor electorale, precum și cetățeni suspectați de vot multiplu.

În Gorj,  zeci de persoane sunt anchetate de procurorii DNA în Săcelu și Dragotești  pentru a recunoaște dacă au votat sau nu la referendumul din 29 iulie. Sesizarea la DNA ar fi venit din partea PDL.

Primarul comunei Dragotești, Vili Pasăre (USL), a declarat că cei trei procurori aveau listele electorale subliniate în dreptul anumitor persoane. Toate aceste persoane votaseră însă, se pare, semnătura lor apărea în dreptul altor cetăţeni. La audieri, ar fi fost chemat inclusiv un bătrân de 77 de ani a cărui semnătură era în dreptul unei alte persoane.

Una dintre persoanele audiate la Dragotești a declarat că a fost nevoită să dea o declarație pe șase pagini. Inclusiv primarul din Dragotești este bănuit de DNA că nu ar fi votat dar  că figurează pe liste ca votat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel