EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Subiecte Limba română, sesiune specială pentu olimpici

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Absolvenții clasei a VII-a încep luni cel mai important examen din viața lort. Proba la Limba română. Circa  167.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a dau luni proba scrisă de Limba română. Rămâi pe De Ce News pentru a afla  subiectele și baremele la Limba română.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Anul acesta este pentru prima dată când media obţinută la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 va conta în proporţie de 75% în calculul mediei de admitere la liceu, până anul trecut, media la acest examen contând în proporţie de 50%

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Anul acesta Evaluarea Naţională se dă în aceleaşi condiţii şi după aceeaşi metodologie ca şi în anii trecuşi, dar media obţinută va conta în proporţie de 75% în calculul mediei de admitere la liceu. de Ce News vă oferă în timp real toate informaţiile despre EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 - calendar, subiecte barem şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 se va desfăşura în săli supravegheate video. Anul acesta  vor fi supravegheate video şi sălile unde se descarcă şi se multiplică subiectele şi sălile unde se corectează lucrările. Subiectele pentru Evaluarea Nationala sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, din subordinea Ministerului Educaţiei.

Potrivit metodologiei de la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014, subiectele de examen trebuie să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014, să aibă un nivel mediu de dificultate şi să permită rezolvarea lor în 120 de minute.

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2014: Subiecte Limba și literatura română pentru olimpici

În ultimii trei ani, la EVALUAREANAŢIONALĂ au fost date subiectele din proză. Numai în 2009 şi 2010 elevii au primit o poezie la care aveau să răspundă la mai multe cerinţe.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 - CALENDAR

13 iunie Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-

16 - 18 iunie Înscrierea la Evaluarea Naţională

23 iunie Limba şi literatura română - probă scrisă

24 iunie Limba şi literatura maternă - probă scrisă

25 iunie Matematica - probă scris

27 iunie Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestaţiilor

1 iulie Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

EVALUAREA NAŢIONALA 2014. Ministerul Educaţiei a decis ca de anul acesta media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Modele de SUBIECTE la clasa a opta

Calendar examen şi noua formulă de calcul pentru admitere 2014

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Prima etapă de ADMITERE 2014

4 – 8 iulie - Elevii de clasa a VIII-a completează fişele de înscriere alături de părinţiilor, asistaţi de diriginţi.

4 - 8 iulie - Tot în acest interval, se introduc în baza de date computerizată datele din fişele de înscriere

5 – 9 iulie - Are loc verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, se corectează greşelile în baza de date computerizată.

10 iulie - Este ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere judeţene şi la cele de la Bucureşti. În acelaşi timp se publică transmite şi lista absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată.

11 iulie - Are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti la Centrul Naţional de Admitere

12 - 13 iulie - Verificarea şi corectarea bazelor de date de către Comisia Naţională de Admitere şi comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti, transmiterea modificărilor la comisia naţională

14 iulie - Corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor

15 iulie - REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 - 2015

16 iulie - Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti

16 iulie - Afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate

17 iulie -25 iulie - Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2014: Subiecte și bareme la Matematică pentru olimpici | DC News | De ce se intampla

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel