EVALUARE NAȚIONALĂ. Încep primele simulari

Alexandru Ichim / 08 Martie 2019 / 09:43 Salveaza PDF Comentarii
Deschidere an școlar
Deschidere an școlar

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 11 - 13 martie 2019, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a. 

Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019. Ministerul Educației Naționale a stabilit calendarul simulării:

  • 11 martie - Limba și literatura română
  • 12 martie - Matematică
  • 13 martie - Limba și literatura maternă
  • 22 martie - Comunicarea rezultatelor

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Notele ar putea fi trecute în catalog

 

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

 

Vezi și: 

Vreme deosebit de caldă. Temperaturi record

Condiții excelente de schi. Record în Poiana Brașov


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24