Urmărește emisiunea live


Eurovision s-a încheiat pentru un post tv. Motivul este uluitor

FINALĂ EUROVISION 2018. Cursă acerbă marcată de controverse
FINALĂ EUROVISION 2018. Cursă acerbă marcată de controverse

Eurovision nu va mai avea finală pentru un post Tv din China. Motivul este cât se poate de serios.

Eurovision se pare că a dat bătăi mari de cap cenzorilor din China. Un post de  televiziune chinez nu va mai avea dreptul de a transmite finala de sâmbătă seară a concursului Eurovision 2018, întrucât a cenzurat reprezentaţiile susţinute de doi concurenţi în prima semifinală a competiţiei, au anunţat vineri reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU), citaţi de DPA.Interdicţia vizează doar ediţia din acest an a concursului muzical Eurovision, organizat în Lisabona. EBU nu a luat deocamdată o decizie în legătură cu o eventuală prelungire a interdicţiei şi în anii următori, a precizat vineri un purtător de cuvânt al instituţiei.

Ce conțineau imaginile cenzurate

La începutul acestui an, organismul chinez de reglementare a companiilor mass-media a interzis toate conţinuturile care sunt considerate obscene şi vulgare.
În timpul semifinalei de marţi seară a concursului Eurovision 2018, postul chinez Mango TV, care transmite online, a cenzurat imaginile cu doi bărbaţi care se ţineau de mână pe scenă în timpul evoluţiei reprezentantului Irlandei, Ryan O'Shaughnessy, care a interpretat piesa "Together".
"Cenzura nu se înscrie în rândul valorilor de universalitate şi de includere pe care le promovează EBU şi nici în tradiţia noastră de a celebra diversitatea prin muzică", au declarat reprezentanţii EBU, organizatorul acestui concurs anual televizat.
Cenzorii chinezi au acţionat şi asupra reprezentantului Albaniei, Eugent Bushpepa, ale cărui tatuaje erau vizibile în timp ce a urcat pe scenă în cadrul semifinalei de marţi seară.Tatuajele sunt, de asemenea, interzise în China, în conformitate cu noul regulament de reglementare a instituţiilor mass-media din această ţară.

Cântărețul Ryan O'Shaughnessy a salutat decizia

Cântăreţul irlandez Ryan O'Shaughnessy a salutat decizia anunţată de EBU."De la bun început noi am spus că iubirea este iubire - indiferent dacă ea se manifestă între doi bărbaţi, două femei sau un bărbat şi o femeie. Aşadar, cred că aceasta este cu adevărat o decizie importantă", a declarat el pentru BBC.

Potrivit caselor de pariuri, artistul irlandez este unul dintre marii favoriţi în finala de sâmbătă seară, alături de Eleni Foureira din Cipru şi de Netta Barzilai din Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel