EUROPOL va realiza un "portret exact" al extremismului de dreapta din Europa

anonymous
anonymous

Organizaţia europeană de cooperare în domeniul poliţiei, EUROPOL, are ambiţia să realizeze un "portret exact şi actualizat al extremismului de dreapta" în Europa, dar în special în nordul continentului, în urma masacrului de vineri din Norvegia, a anunţat marţi organizaţia, citată de AFP.

"Încercăm să pregătim un portret exact şi actualizat al extremismului de dreapta în Europa, mai ales în Europa de Nord", a declarat Soren Pedersen, purtătorul de cuvânt al EUROPOL, citat de Mediafax.

Organizaţia a creat, vineri, un centru operaţional, alcătuit din aproximativ 50 de experţi, din domeniul informaţiilor, anchetatori, specialişti în explozivi şi în terorism, oferind tot sprijinul posibil autorităţilor norvegiene, în urma dublului atac din Norvegia, în care au fost ucise 76 de persoane.

Ulterior, EUROPOL a făcut apel la forţe de poliţie din diferite ţări europene, între care Scotland Yard, în Marea Britanie, pentru a primi susţinerea experţilor naţionali, care urmează să asiste organizaţia în realizarea portretului extremismului european de dreapta.

"Este dificil să se spună cât timp va lua, dar este necesar să fie activi o săptămână sau două, alături de EUROPOL", a precizat Pedersen.

Norvegianul Anders Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, a recunoscut că este autorul dublului atac, de vineri, în Norvegia, vizând sediul Guvernului şi o şcoală de vară a Partidului Laburist norvegian.

Breivik a revendicat legături cu extrema dreaptă şi şi-a exprimat, pe Internet, ura faţă de islam şi gândirea antimarxistă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel