Europarlamentare 2019. Vrancea: Halici (PSD) - USR intenţionează să creeze incidente electorale

PSD miting Iasi
PSD miting Iasi

USR intenţionează să creeze incidente electorale în ziua votului pe care să le raporteze ca fiind comise de alte partidele electorale, în special de PSD şi ALDE, a susţinut luni, în timpul unei conferinţe de presă, deputatul PSD Nicuşor Halici, coordonatorul campaniei electorale pentru alegeri europarlamentare în Vrancea. 

'De frica obţinerii unui scor ruşinos şi pentru a descuraja o prezenţă la vot, USR intenţionează să creeze incidente electorale pe care apoi să le raporteze ca fiind comise de partidele oponente, în special PSD şi ALDE. Astfel de acţiuni le-au practicat încă din decembrie 2016 şi sunt continue', a spus Halici. Deputatul a făcut referire la un mesaj care ar fi preluat de pe platforma internă a USR Iaşi, prin care membrii USR sunt îndemnaţi să creeze incidente în ziua votului.

'Pentru toţi delegaţii. Dacă nu aţi raportat niciun incident la vot până la ora 10,00, trebuie să creaţi local unul. Dacă daţi interviuri, spuneţi că au fost persoane care au încercat să voteze fără documente, că oricum nu se poate verifica. Discreditaţi la maxim, fiindcă aceştia vin la vot. Nu daţi mesajele mai departe, le trimitem noi', ar fi mesajul intern pentru membrii USR, a mai spus Halici. Nicuşor Halici a a respins acuzaţiile USR potrivit cărora UNPR Vrancea a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Vrancea prin care a reclamat nerespectarea prevederilor legale într-o serie de documente ale alianţei, la îndemnul PSD.

'Reprezentanţii USR spun că PSD îşi doreşte să scoată reprezentanţii alianţei din secţiile de vot. Noi nu am depus nicio contestaţie şi nu putem să le cerem oricăror competitori electoral, indiferent de statutul lor, să aibă vreun soi de atitudine sau de activitate', a spus Halici.

Halici a făcut apel public la membrii Alianţei 2020 să aibă un comportament politic civilizat, să nu mai manipuleze şi să nu mai pună presiune pe reprezentanţii instituţiilor statului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel