Europarlamentare 2019. Ţurcanu (PNL): Cei de la PSD încearcă să fure subiecte, precum dublul standard

Mihai Ţurcanu, candidat al PNL la europarlamentare, a acuzat miercuri PSD de ''demagogie'' şi minciună în cazul dublului standard al produselor. 

'Trag un semnal de alarmă cu privire la demagogia şi hoţia celor de la PSD, pentru că ei încearcă să fure subiecte precum dublul standard. Eu am fost singurul român în Parlamentul European care atunci când am avut posibilitatea am preluat un dosar extrem de important ca cel privind dublul standard. Cei de la PSD - niciunul nu a vrut să intre în această luptă dificilă începând cu doi ani în urmă', a spus Ţurcanu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în cazul acestui dosar privind dublul standard în cazul produselor au fost votate amendamente în interesul românilor, dar că acestea trebuiau inserate într-un document precum o directivă. 'Pe rol era directiva privind protecţia consumatorilor. Acest document trebuia negociat de cei care conduc Consiliul UE, adică Guvernul României prin reprezentanţi, precum domnul ministru Bădălău. (...) Ori este rea intenţie, ori nepricepere, cred că ambele la un loc şi nu au reuşit decât să negocieze un text extrem de prost pentru acest fenomen atât de jignitor pentru români. (...) Dacă nu eşti în stare să negociezi nu concluzionezi, dragi colegi de la PSD, fiindcă faci un mare rău consumatorilor români. Cu toate astea ei îşi asumă şi îşi arogă că vor lupta cu acest fenomen de aici încolo', a arătat Ţurcanu.

El a mai atras atenţia că anul trecut balanţa economică în agricultură a atins limite alarmante. 'Am avut importuri de peste 3 miliarde de euro în domeniul industriei alimentare. Este fără precedent de la Revoluţie încoace. Politicile PSD şi ale Guvernului PSD-ALDE au creat acest deficit', a afirmat Ţurcanu. La rândul său, Daniel Buda, candidat al PNL la europarlamentare, a prezentat câteva obiective ale PNL din programul politic pentru europarlamentare - creşterea subvenţiilor la hectar la 240 de euro, dezvoltarea sectorului de procesare în agricultură, încurajarea asocierii fermierilor. El a venit la conferinţă cu o pungă de mălai importat din Ungaria. 'România se laudă cu producţii record la porumb, nu suntem în stare să procesăm acest porumb în interiorul României şi îl exportăm sub formă de porumb boabe, dar importăm făină de mămăligă', a spus Buda. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel