Europarlamentare 2019. Ska Keller: Am votat pentru a consolida democraţia şi statul de drept

Candidata Verzilor europeni pentru preşedinţia viitoarei Comisii Europene, Ska Keller, a votat duminică, la Berlin, în alegerile pentru Parlamentul European desfăşurate în Germania, mesajul său fiind acela că Uniunea Europeană trebuie să pună un accent mai mare pe protecţia mediului şi pe gestionarea raţională a resurselor naturale.

Sperăm foarte mult că sprijinul pe care l-am văzut în ultimele zile, săptămâni şi luni în întreaga Europă se va concretiza astăzi prin voturi, pentru că eu cred că este cu adevărat important să obţinem un sprijin puternic, prin vot, pentru protecţia climei şi pentru o biodiversitate deplină a resurselor naturale pe care le avem şi să dobândim susţinere pentru a aduce Uniunea Europeană mai aproape de cetăţenii europeni, pentru a consolida democraţia şi statul de drept în întreaga UE, a declarat Keller la ieşirea de la vot.

În opinia sa, viitorul Parlament European va trebui să acţioneze rapid în dosare precum schimbările climatice. Vestea bună este că ştim ce trebuie să facem, mai avem nevoie doar de majoritate politică, a adăugat ea.

Alături de alegătorii germani, cetăţenii din alte 20 de state membre ale UE votează duminică în cadrul alegerilor europarlamentare. În primele trei zile ale scrutinului, organizat în perioada 23-26 mai, şi-au exprimat dreptul de vot alegătorii din Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Republica Cehă, Letonia, Malta şi Slovacia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel