Europarlamentare 2019. Primarul Chirica: Fiecare român trebuie să înţeleagă că situaţia din ţară se schimbă doar la vot

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a adresat, miercuri, un apel către români să meargă la vot duminică, el subliniind că "situaţia din România se schimbă doar la vot".

"Avem ocazia din nou unică să vorbim în cunoştinţă de cauză despre viitorul nostru în Europa. Dacă nu înţelegem că această oportunitate este pe lângă un drept, şi o obligaţie morală faţă de copiii noştri, înseamnă că nu mai avem dreptul să ne plângem cum este starea în România. Situaţia din România se schimbă doar la vot. Fiecare român trebuie să înţeleagă că la vot îşi poate exprima punctul de vedere. S-ar putea să fie şi cald afară. Sunt bune şi picnicurile, sunt buni şi micii, e bună şi berea uneori, dar trebuie să plecăm de la premiza că cel mai bun trebuie să ne fie viitorul. Nu durează mult. Nu cred că e o problemă dacă fiecare dintre noi îşi asumă o oră din viaţa lui pentru a vota o dată la patru sau cinci ani. Trebuie să spunem 'da, pentru Europa', să spunem 'da, pentru democraţie', 'da, pentru imparţialitatea şi egalitatea justiţiei', trebuie să spunem "da, pentru România", a declarat primarul Mihai Chirica

De asemenea, primarul Chirica a criticat posibilitatea ca liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, să îşi anunţe candidatura în alegerile prezidenţiale, după votul de la europarlamentare.

"Ce poate să mai facă după dezastrul pe care l-a făcut decât să mai candideze la Preşedinţia României? Cred că unii oameni au depăşit nivelul de normalitate al inteligenţei şi raţiunii şi nu înţeleg faptul că atunci când toată lumea te fluieră indiferent unde te duci, la tine în Alexandria, în orice colţişor al României, arată că lumea nu te vrea, nu te iubeşte. (...) Este o minciună sfruntată că oamenii s-au dus după el ca să-l huiduie. Oameni cu copiii de mână au venit în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a-şi manifesta dezaprobarea apariţiei la miting a domnului Dragnea. Toate lucrurile au o măsură, iar cine nu înţelege că măsura este limita raţiunii, probabil că va avea de-a face cu consecinţele timpului care îşi vor spune cuvântul", a răspuns jurnaliştilor primarul Mihai Chirica la întrebarea dacă el crede că preşedintele PSD Liviu Dragnea va anunţa duminică seara candidatura sa la prezidenţialele din toamnă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel