Europarlamentare 2019. Preşedintele polonez Andrzej Duda le cere conaţionalilor să participe la vot

Preşedintele polonez Andrzej Duda a lansat un apel către conaţionalii săi pentru a se prezenta la vot, duminică, în alegerile pentru Parlamentul European, afirmând că ''fiecare vot contează'' şi că o prezenţă la vot ridicată ar dovedi calitatea democraţiei din Polonia, relatează vineri thenews.pl.

Îi încurajez pe toţi aceia cu drept de vot să se prezinte la urne la aceste alegeri. Fiecare vot contează, fiecare vot este important. Să mergem la alegeri pentru că o prezenţă ridicată va arăta că democraţia pe care o construim meticulos în Polonia de peste 30 de ani este una de înaltă calitate, a spus Duda într-o intervenţia televizată.

El şi-a exprimat speranţa că viitorii eurodeputaţi polonezi vor da dovadă de hotărâre în a apăra interesele ţării lor în Europa şi vor contribui la creşterea standardului de viaţă pentru cetăţenii polonezi.

Polonezii îi desemnează duminică pe cei 51 de reprezentanţi în Parlamentul European.

În cazul ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, dintre cele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în Parlamentul European. Astfel, Franţa şi Spania vor primi în plus câte cinci mandate, Italia şi Olanda câte trei mandate şi Irlanda două mandate de eurodeputat. Austria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Polonia, România, Slovacia şi Suedia vor avea cu câte un eurodeputat în plus faţă de situaţia din legislatura 2014-2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel