Europarlamentare 2019. Manfred Weber: Dreptul de a vota să fie luat în serios

Liderul grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, s-a declarat duminică încrezător că formaţiunea sa va câştiga alegerile pentru Parlamentul European.

Sunt foarte încrezător să votez. Avem şanse bune ca partidul meu, PPE, să devină din nou cel mai puternic grup politic din Parlamentul European, aceasta este ţinta noastră de campanie. (...) Acum viitorul este în mâinile poporului. Astăzi, cel mai important lucru este să se voteze, ca dreptul de a vota să fie luat în serios pentru a decide viitorul continentului nostru, a mai declarat candidatul PPE la şefia Comisiei Europene, care a votat în Germania, la Windenberg.

Totodată, potrivit Xinhua, Weber a scris pe Twitter un mesaj prin care îi îndemna pe cetăţeni să iasă la vot. Gata. Duceţi-vă la secţiile de votare şi faceţi uz de dreptul vostru de vot! Europa se bazează pe voi, a scris el.

La scrutinul european din 2014, PPE a primit cele mai multe voturi, iar candidatul de la acea vreme al formaţiunii, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a devenit preşedinte al Comisiei Europene.

Şi în acest an, sondajele de opinie dau învingător tot Partidul Popular European, ceea ce înseamnă că Weber - candidatul cap de listă al PPE - are cele mai mari şanse să-i succeadă lui Juncker.

În afară de alegătorii germani, cetăţenii din alte 20 de state membre ale UE votează duminică în cadrul alegerilor europarlamentare. În primele trei zile ale scrutinului, organizat în perioada 23-26 mai, şi-au exprimat dreptul de vot alegătorii din Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Republica Cehă, Letonia, Malta şi Slovacia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel