Europarlamentare 2019. Mai multe incidente înregistrate la Biroul Electoral Judeţean Tulcea

Biroul Electoral Judeţean Tulcea a înregistrat mai multe incidente cu privire la procesul electoral desfăşurat în secţiile de votare amenajate în judeţ.

"La o secţie de votare, ni s-a semnalat că s-a prezentat o persoană care a găsit în dreptul numelui ei, pe tabelul de prezenţă, semnătura unei alte persoane. S-a constatat că persoana care votase anterior a semnat greşit, situaţia s-a remediat, iar persoana care a venit la vot şi-a putut exercita dreptul în deplină legalitate", a menţionat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ), judecătorul Andrei Iordan.

El a mai spus că unele secţii au semnalat că unele persoane au vrut să voteze doar pe baza unui paşaport sau a cărţii de identitate provizorii, în toate cazurile fiind recomandate măsurile legale.

"Unele secţii au solicitat formulare pentru lista suplimentară şi s-au asigurat aceste formulare. Este vorba despre secţii din apropierea şantierului naval, unitate la care lucrează persoane domiciliate în alte localităţi", a precizat judecătorul Andrei Iordan.

Reprezentanta secţiei nr. 43, Veronica Budescu, a spus că pe listele suplimentare au votat foarte mulţi alegători.

"Avem foarte mulţi alegători pe listele suplimentare. Probabil că lucrează în şantierul naval. Sunt foarte mulţi din Galaţi, Brăila şi Sibiu", a menţionat Budescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel