Europarlamentare 2019. La nivelul judeţului Mureș au fost constituite 568 de secţii de votare

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că la nivel judeţean au fost constituite 568 de secţii de vot, unde vor fi distribuite, sâmbătă, câte 527.038 de buletine de vot pentru alegerea reprezentanţilor în Parlamentul European şi pentru cele două întrebări de la referendum.

De asemenea, în secţiile de votare vor ajunge şi 478.741 de timbre autocolante, 2.840 de ştampile cu menţiunea "Votat" şi 568 de ştampile de control.

Duşa a adăugat că pentru organizarea alegerilor europarlamentare, judeţului Mureş i-a fost alocată suma de 4.008.000 lei, iar pentru organizarea referendumului, 579.000 lei.

Totodată, s-a luat decizia ca birourile de evidenţă informatizată a persoanei să aibă program sâmbătă şi duminică, astfel încât toţi cei care doresc să îşi exercite dreptul de vot, dar au probleme cu actele de identitate, să aibă posibilitatea de a-şi procura acte de identitate valabile.

"Având în vedere că documentul principal pentru identificarea cetăţeanului cu drept de vot este cartea de identitate, am luat măsuri ca şi birourile de evidenţă informatizată a persoanei să aibă program sâmbătă şi duminică, sâmbătă între orele 8,00 şi 16,00, iar duminică, de la ora 7,00 la ora 21,00. Procesul de centralizare a rezultatelor va dura duminică noaptea şi probabil până luni la prânz, având în vedere că, de data aceasta sunt trei buletine de vot, iar volumul de activitate este mai mare. Am luat şi măsurile de ordine şi pază a secţiilor de votare şi cred că felul în care ne-am organizat este unul foarte bun şi că nu vor fi incidente din punct de vedere organizatoric", a declarat Mircea Duşa.

În context, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat că pacienţii internaţi îşi vor putea exercita dreptul la vot pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019, prin intermediul urnei speciale (mobile), în baza unei cereri prealabile.

"Conform Hotărârii nr. 1/20.05.2019 a Biroului Electoral Judeţean nr. 28 Mureş, transmisă Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în data de 24 mai, persoanele netransportabile, internate şi care doresc să voteze trebuie să completeze o cerere, care să cuprindă nume, prenume, cod numeric personal, domiciliul sau reşedinţa, seria şi numărul actului de identitate, care trebuie datată şi semnată olograf. Astfel, pe fiecare secţie se va întocmi un tabel cu cererile pacienţilor privind exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale. Tabelul centralizator al tuturor solicitărilor, împreună cu cererile depuse de persoanele internate, vor fi transmise, prin intermediul unui delegat, secţiei de votare nr. 30 din cadrul Liceului Tehnologic 'Ion Vlasiu', secţie la care este arondat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cel târziu până sâmbătă la ora 18,00", a anunţat conducerea SCJU Târgu Mureş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel