Europarlamentare 2019. Junker: Unele partide marginale vor înregistra succese la acest scrutin

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a apreciat duminică, după ce a votat la Capellen, în alegerile pentru Parlamentul European desfăşurate în Luxemburg, că unele partide marginale vor înregistra succese la acest scrutin, cu toate că el şi-a exprimat speranţa ca acest lucru să nu se întâmple.

Am avut întotdeauna sentimente bune când a venit vorba despre alegeri în Luxemburg, dar a şti exact cum vor evolua lucrurile în Europa, în 28 de ţări, este foarte dificil. Dar bănuiesc că unele partide marginale vor fi mai puţin marginale în seara asta. Sper să nu fie aşa, însă presupun că aşa se va întâmpla, a declarat Juncker la ieşirea de la vot.

Preşedintele în exerciţiu al executivului european i-a îndemnat pe cetăţenii Uniunii Europene să se prezinte la vot. Constituim cel mai numeros electorat la nivel mondial cu excepţia Indiei. De aceea este o zi extrem de importantă pentru democraţia europeană şi este un lucru bun şi trebuie să fie binevenit faptul că toţi europenii (cu drept de vot), 408 milioane (...), sunt invitaţi să participe la aceste alegeri. Ar trebui să o facă, a mai spus Jean-Claude Juncker.

Luxemburg este una dintre cele cinci ţări membre ale UE unde votul este obligatoriu, celelalte fiind Belgia, Bulgaria, Cipru şi Grecia.

În afară de alegătorii luxemburghezi, cetăţenii din alte 20 de state membre ale UE votează duminică în cadrul alegerilor europarlamentare. În primele trei zile ale scrutinului, organizat în perioada 23-26 mai, şi-au exprimat dreptul de vot alegătorii din Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Republica Cehă, Letonia, Malta şi Slovacia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel