Europarlamentare 2019. Cioloș: Oamenii ăștia au început să atace libertatea de exprimare

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat sâmbătă, la Iaşi, referindu-se la incidentele de la Topoloveni, că acestea reprezintă un atac la democraţie şi la dreptul la exprimare.

"E semnul că Liviu Dragnea şi PSD încep să se comporte pe teritoriul României ca pe propria moşie şi consideră faptul că oricine îşi exprimă părerea o face ca un atac asupra lor şi că, deci, au dreptul, consideră ei, să ridice de pe stradă pe oricine le stă împotrivă. Mie mi se pare că intrăm într-o zonă foarte periculoasă pentru că deja nu mai vorbim doar de hoţie din bani publici, ceea ce înregistrăm de câţiva ani încoace de când PSD e la guvernare, şi faptul că ei încearcă să pună mâna pe justiţie ca să scape tocmai de justiţie pentru că au îndrăznit să pună mâna pe bani publici. Deja oamenii aceştia au început să atace libertatea oamenilor de a se exprima. Şi asta mi se pare mult mai periculos pentru că e un atac la democraţie. Un atac la libertatea de a te exprima este un atac la democraţie", a declarat Dacian Cioloş.

În opinia sa, acestea sunt derapaje periculoase din partea conducerii PSD şi recomandă cetăţenilor să nu le fie teamă de intimidări.

"Cred că este important ca românii să vadă acest lucru, să nu le mai fie teamă de intimidările PSD, pentru că asta fac. Au început să o facă cu funcţionarii publici, pentru că îi aveau la mână prin faptul că le dau un salariu într-o instituţie publică. Nu mai este o surpriză pentru nimeni că PSD confundă instituţiile publice cu propria moşie, că PSD confundă bugetul public cu propriul buget. Ei merg şi se laudă că dau bani în stânga şi dreapta, dar deja încep să confunde libertatea care a fost câştigată de români cu propriul lor drept de a o exercita", a spus Dacian Cioloş.

În opinia sa, faptul că protestatarii de la Topoloveni au fost luaţi de pe stradă reprezintă şi "o provocare".

"Ei aşteaptă ca oamenii să răspundă prin agresiune, prin violenţă, ca să îşi justifice apoi agresiunea şi violenţa, aşa cum au făcut şi pe 10 august împotriva manifestanţilor", a adăugat Cioloş.

Zece persoane care protestau vineri, la Topoloveni, împotriva PSD, în timpul unei vizite a liderului partidului, Liviu Dragnea, în oraş, au fost ridicate de către jandarmi şi duse la secţia de poliţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel