Europarlamentare 2019. Biroul Electoral Județean Mureș a intervenit pentru îndreptarea unei erori

Biroul Electoral Judeţean Mureş a soluţionat, duminică, o contestaţie şi a îndreptat o eroare de comunicare între operatorii de calculator şi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, prin atenţionarea tuturor secţiilor de votare prin procedura stabilită de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

"A fost o contestaţie formulată de către unul dintre competitorii electorali în ce priveşte o eroare de comunicare între operatorii de calculator şi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare. Biroul Electoral Judeţean a luat în dezbatere această contestaţie şi s-a hotărât cu unanimitate de voturi să se transmită un mesaj SMS prin aplicaţia pusă la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale în care să se atragă atenţia preşedinţilor asupra procedurii care este stabilită printr-o decizie a Biroului Electoral Central. Operatorii, la momentul în care alegătorul se prezintă în secţia de vot, după legitimarea acestora şi verificarea drepturilor electorale ale acestora, au obligaţia să îi aducă la cunoştinţă că are posibilitatea să voteze pentru unul, pentru altul din cele două procese electorale sau pentru amândouă. În funcţie de opţiunea alegătorului trebuie să introducă în programul informatic, urmând ca preşedintele secţiei de votare sau membrul desemnat de acesta să îi înmâneze alegătorului respectiv buletinele de vot, în funcţie de opţiunea exprimată", a declarat presei purtătorul de cuvânt al BEJ Mureş, judecătorul Teodora Albu.

Contestaţia a fost formulată de PSD Mureş, care arăta că, deşi există o decizie a Biroului Electoral central, nr. 72 din 14.05.2019, care spune că operatorul de calculator aduce la cunoştinţa preşedintelui Biroului Secţiei de Votare opţiunea alegătorului astfel încât acesta să primească buletinele de vot conform opţiunii exprimate şi înscrise în SIMPV, acest lucru nu se întâmpla în foarte multe secţii de votare din judeţul Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel