Europarlamentare 2019. Arad: Activitate suspendată la o secţie din cauza fluxului mare de alegători

Alegeri FOTO AGERPRES
Alegeri FOTO AGERPRES

Activitatea a fost suspendată 10 minute la o secţie de votare din municipiul Arad, din cauza fluxului mare de alegători în momentul în care a sosit urna mobilă, preşedintele secţiei luând decizia de a da prioritate formalităţilor de preluare a voturilor aduse de pe teren, inclusiv de la un spital din apropiere.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Arad, Cosmin Branc, a declarat că, la Secţia nr. 8 din municipiul Arad, preşedintele a decis suspendarea votului timp de zece minute, pentru efectuarea procedurilor la preluarea buletinelor din urna mobilă.

"La revenirea urnei mobile în secţia de votare, s-a decis suspendarea activităţii pentru validarea şi întocmirea documenelor, în condiţiile în care era un flux mare de alegători, doar pe lista suplimentară fiind înregistrare 150 de voturi. Votarea a fost reluată imediat ce personalul a finalizat aceste proceduri", a declarat judecătorul Cosmin Branc.

În faţa secţiei respective aşteptau zeci de persoane, însă nu au fost semnalate incidente pe perioada suspendării activităţii.

Până la ora difuzării acestei ştiri, la BEJ Arad au fost înregistrate patru sesizări, una vizând un viceprimar care ar fi dat indicaţii alegătorilor, într-o secţie de votare din localitatea Pâncota, cu privire la cum să voteze. Alte două sesizări au fost depuse de către persoane fizice nemulţumite că au aşteptat aproximativ 30 de minute pentru a fi găsiţi pe liste până să li se ofere buletinele de vot şi ştampilele.

O a patra sesizare a fost depusă de pacienţi de la Secţia Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, nemulţumiţi că nu li s-ar fi asigurat intimitate când au votat prin intermediul urnei mobile.

Cele patru sesizări urmează să fie discutate de către reprezentanţii BEJ Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel