EuropaCity, un centru comercial şi cultural ce intenţionează să combine numeroase tehnologii experimentale de reducere a impactului asupra mediului, va deveni cea mai importantă destinaţie turistică a Europei în 2021, iar câștigătorul concursului internațional pentru proiectarea structurii gigantice a fost compania de design Bjarke Ingels Group (BIG), alături de Tess, Transsolar, Base, Transitec şi Michel Forgue. Dezvoltatorii preconizează un număr dublu de vizitatori, anual, la EuropaCity, comparativ cu cel al vizitatorilor parcului francez Disneyland.
Centrul urban experimental urmează să fie construit în apropiere de Paris, în zona Triangle de Gonesse (Val-d'Oise). Structura gigantică se va întinde pe 80 de hectare și va cuprinde 230.000 de metri pătraţi de galerii comerciale, 2.700 de camere de hotel, săli de spectacol, un circ, un parc de atracţii de 50.000 de metri pătraţi, un parc acvatic cu valuri pentru surfing şi spa-uri, piste de schi şi multe alte atracţii, scrie leparisien.fr, potrivit descoperă.ro.
Investiția pentru acest proiect grandios, care va combina cumpărăturile cu relaxarea şi cultura, și care urmează a fi construit de grupul Auchan, va fi de 1,7 miliarde de euro.
Dezvoltatorii se aşteaptă la 30 de milioane de vizitatori anual, adică de două ori mai mulţi decât ajung în fiecare an în cea mai vizitată destinaţie turistică de pe continentul european, parcul Disneyland de lângă Paris.
Potrivit unui studiu publicat în decembrie 2011, EuropaCity ar putea duce la crearea a 17.500 de locuri de muncă permanente, precum și a 18.000 de locuri de muncă suplimentare, în lucrări.
„EuropaCity va fi un hibrid experimental între urbanism şi design peisagistic: centrul şi periferia vor coexista simultan cu un spaţiu deschis cu dealuri suprapuse deasupra unui cartier urban cu străzi, pieţe şi parcuri”, a declarat Bjarke Ingels, partener fondator al companiei Bjarke Ingels Group.
Construit în jurul unei șosele de centură lungă, la 19 kilometri nord de Paris, EuropaCity va încuraja folosirea bicicletelor şi a sistemului de transport electric, inclusiv pe acoperișul verde al complexului, de unde se va putea admira o panoramă spectaculoasă asupra capitalei Franței.
EuropaCity va fi alimentat cu energie solară, geotermală şi cu biocombustibili, iar căldura produsă de spaţiile comerciale va fi la rândul ei reciclată în spa-urile care vor fi situate în cadrul oraşului hibrid.
Iată cum va arăta EuropaCity
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu