Eugen Teodorovici, termen, începere pod Dunăre, la Tulcea

Bogdan Cotigă / 19 oct 2018 / 18:08 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat vineri, la Tulcea, unde s-a aflat într-o vizită de lucru la Jijila, că termenul oficial de începere a lucrărilor la Podul peste Dunăre, considerat cel mai mare proiect de infrastructură rutieră de după Revoluţie, care ar urma să asigure legătura între Brăila şi Tulcea, este 10 decembrie. 

'Zilele trecute, am avut o discuţie la Bucureşti cu toţi cei implicaţi, de la Romsilva, Apele Române, de la CNAIR, Ministerul Culturii, chiar şi cu colegii miniştri, pentru a-i ruga ca în fiecare săptămână să aibă o situaţie pe zona pe care o coordonează, pentru ca lucrurile să reintre în calendarul de lucru. Mai sunt câteva etape intermediare, câteva hotărâri de Guvern în şedinţele următoare, pentru ca totuşi, cel târziu pe 10 decembrie, să fie emis ordinul de începere de lucrări pentru podul Tulcea-Brăila. Acesta este termenul maxim, dar dacă reuşim să ne mişcăm mai repede, e posibil ca acest lucru să se întâmple până la final de noiembrie. Termenul oficial este 10 decembrie, dată de la care efectiv se începe lucrarea, adică veţi vedea pe ambele maluri mobilizare de şantier, echipamente aduse la faţa locului, defrişare pe suprafaţa necesară, descărcări arheologice, absolut tot ce ţine de începerea unei lucrări', a declarat Teodorovici.

Meritul ministrului, apreciat la nivel local

La şedinţa de lucru de la Jijila au participat preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, preşedintele CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac, primarul Brăilei, Viorel Dragomir, senatorul Nicolae Moga, board-ul firmei Astaldi, precum şi directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga. 'Vreau să îi mulţumesc domnului ministru Teodorovici pentru demersurile pe care domnia sa le-a făcut, astfel încât această investiţie să înceapă în decembrie, aşa cum s-a stabilit iniţial să fie dat ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba de lucrările efective pentru această investiţie, lucrările pregătitoare fiind deja în plină desfăşurare', a declarat, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Promisiune pentru tulceni

Ministrul Eugen Teodorovici a precizat cu această ocazie că astfel de întâlniri pe tema situaţiei la zi a lucrărilor vor avea loc periodic, pe ambele maluri ale Dunării. 'Din păcate, administraţia publică în România, în special la nivel central, are mai multe sincope, astfel că va fi nevoie de o implicare personală. Mă voi implica, o dată ca senator de Tulcea, şi pe de altă parte, ca ministru de Finanţe, dar şi ca român, pentru că ar trebui să fim cu toţii interesaţi ca un astfel de obiectiv să fie realizat, pentru că va avea un impact determinant în zona economică. Podul conectat cu drumul expres Brăila - Tulcea -Constanţa şi cu alte obiective din zonă vor face ca această zonă a ţării să aibă o şansă foarte mare de dezvoltare', a completat Teodorovici. 


Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22