Escrocherie cu felicitări de sărbători. Nu deschide acest e-mail

virusi informatici
virusi informatici

A apărut o nouă escrocherie în România. Hackerii se folosesc de felicitările de sărbători, pentru a-și infecta calculatorul. 

Hackerii s-au folosit de perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a le goli conturile românilor cu ajutorul unui cal troian ascuns în felicitările de Crăciun.

Virusul de Crăciun se răspândește mai ales prin intermediul email-urilor infectate, care obligă internauții să deschidă un fișier atașat.

Printr-o nouă campanie de mailspam, la utilizator ajunge un e-mail marcat ca „Petrecerea de Crăciun", „Petrecerea de Crăciun săptămâna viitoare", „Meniul petrecerii", „Programul de sărbători, „Petrecerea de Revelion" sau altceva similar. E un document Word, simplu la prima vedere, dar care conține noul Troian Emotet.

„Am atașat meniul pentru petrecerea de Crăciun săptămâna viitoare. Dacă doriți să aduceți ceva, uitați-vă la listă și anunțați-mă. Nu uitați să vă aduceți donațiile pentru bradul de Crăciun. Detalii în atașament" – sună textul emailului virusat.

Amenințarea a fost deja observată de specialiștii de la Microsoft și Cofense Labs, care lucrează la îndepărtarea virusului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel