Erdogan: Turcia este hotărâtă să distrugă ''coridorul terorii'' din Siria, indiferent de rezultatul discuţiilor cu SUA

Turcia este hotărâtă să distrugă "coridorul terorii" de pe teritoriul sirian, de la est de fluviul Eufrat, indiferent de rezultatul discuţiilor cu SUA privind proiectul unei zone de securitate în nordul Siriei, a declarat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters.

"Cei care se încred în puterile străine din regiune vor fi îngropaţi", i-a atenţionat Erdogan pe membrii partidului său, Justiţie şi Dezvoltare (AK). "Vom găsi o soluţie durabilă împotriva terorii", a asigurat liderul de la Ankara.

Afirmaţiile sale vin în contextul în care luni ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat că, în cazul neinstituirii unei zone de securitate în nordul Siriei şi dacă ameninţările la adresa Turciei vor continua, Ankara va lansa o operaţiune militară la est de Eufrat.

Turcia se află în discuţii cu SUA în vederea stabilirii unei zone de securitate la graniţa sa, în zona de nord-est a Siriei, regiune în care SUA sprijină miliţia kurdă YPG, pe care Ankara o consideră organizaţie teroristă.

Ankara doreşte ca luptătorii YPG să se retragă din zona de frontieră, în timp ce Washingtonul doreşte garanţii că aliaţii săi sub conducere kurdă care au luptat în campania de înfrângere a militanţilor organizaţiei Stat Islamic din Siria nu vor fi afectaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel