Epidemia rujeolă. 50 de decese. Ultimul mort era vaccinat

Un copil de patru ani este cea din urmă victimă apărută e această listă morbidă.

Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a anunţat, vineri, că s-a înregistrat cel de-al 50-lea deces din cauza rujeolei, menţionând că este vorba despre un copil de patru ani. 
"Din nefericire, astăzi, înregistrăm al 50-lea deces din cauza rujeolei. Este un copil de patru ani. Din antecedentele lui rezulta că a fost vaccinat împotriva rujeolei, însă, era un copil cu numeroase comorbidităţi, adică şi cu alte afecţiuni care afectau inclusiv calitatea răspunsului imun", a declarat Rafila, citat de Agerpres. 

[citeste si]

Nu există vaccinul perfect

El a precizat că rezultatele testelor iniţiale făcute copilului au fost negative în ceea ce priveşte rujeola, însă, după repetarea lor, s-a stabilit acest diagnostic. 
El a precizat că, din nefericire, există şi astfel de situaţii. "Nu există niciun vaccin perfect care să dea protecţie de sută la sută. Însă trebuie să avem în vedere că, dacă noi aveam o acoperire vaccinare corespunzătoare în România, acest copil nu s-ar fi îmbolnăvit şi cred că acesta este lucru de menţionat", a precizat Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel