Elvețienii sunt revoltați că ucrainenii se plimbă cu mașini de lux și primesc ajutor social

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Refugiații ucraineni călătoresc cu mașini de lux și colectează ajutor social, potrivit elvețienilor care devin tot mai revoltați.

Elveția a decis să renunțe să forțeze vânzarea mașinilor ucrainenilor înainte de a le acorda sprijin financiar.

„Nu înțeleg cum este posibil. De fiecare dată când dau peste o mașină cu plăcuțe ucrainene e vorba de o mașină mare pe care nu mi-o pot permite niciodată. Și, în plus, le dăm și bani. Nu cred că este normal!“ a spus un elvețian.

Totuși, e important de precizat că nu toți refugiații ucraineni primesc neapărat ajutor.

„Asistența socială se plătește pentru subzistență. Persoanele care pot să se întrețină singure printr-un loc de muncă remunerat sau prin bunuri disponibile nu primesc așadar asistență socială”, spune Secretariatul de Stat pentru Migrație din Elveția.

Un caz deosebit de relevant a fost raportat 20minutes: un cuplu cu patru copii, care primesc lunar ceva mai puțin de 4000 de franci de la Instituția Vaudois de Primire a Migranților (EVAM) în timp ce părinții circulă în două mașini mari, în o valoare de peste 100.000 de franci elvețieni fiecare (aproximativ 101.000 euro). Mașini pentru care doar costurile simple de întreținere și asigurare ar fi greu de asumat pentru o familie elvețiană de mijloc.

„În ceea ce privește autovehiculele, având în vedere că aceste șederi păreau a fi foarte temporare și în așteptarea perspectivelor privind evoluția conflictului din Ucraina și eventualele reveniri în țara beneficiarilor prin intermediul acestor vehicule, s-a decis provizoriu, la scara Elveției, să nu forțeze vânzarea acestora până la 31 decembrie 2022”, a mai precizat EVAM.

În plus, refugiații ucraineni nu trebuie să demonstreze că au nevoie de ajutor.

„EVAM stabilește la sosirea lor un interviu pentru completarea unei cereri de asistență, pe baza declarațiilor făcute pe onoarea lor. Aceste informații sunt actualizate o dată pe lună pentru a reînnoi sau nu asistența. Urmărirea și verificările ulterioare sunt susceptibile de a opri asistența de îndată ce demonstrează că este nefondată”, explică EVAM, conform 20min.

CITEȘTE ȘI      -      Ungaria, distanțare de Rusia. Budapesta consideră „incorectă” aluzia lui Putin privitoare la faptul că ar avea pretenții teritoriale de la Ucraina

Ungaria nu mai vrea ca UE să împrumute Ucraina, dar se oferă să o ajute bilateral

Referindu-se la proiectul legislativ ce ar urma să fie prezentat săptămâna aceasta de Comisia Europeană privind un ajutor lunar de 1,5 miliarde de dolari pentru a acoperi necesităţile financiare ale ţării devastate de război, Peter Szijjarto a amintit, în cadrul unei reuniuni a şefilor diplomaţiilor din Iniţiativa Central-Europeană, că Ungaria a susţinut "cu zeci şi sute de milioane de euro" instituţiile medicale, de învăţământ, culturale şi religioase din Ucraina încă înainte de război.

"Suntem gata să continuăm să susţinem Ucraina pe baza unui acord bilateral", a precizat el.

În acelaşi timp, a notat ministrul, Ungaria "categoric nu va susţine un împrumut comun al UE" în acest scop deoarece "am mai făcut acest lucru o dată. Am susţinut împrumutul comun al UE din timpul pandemiei şi a fost mai mult decât suficient", a insistat Szijjarto (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel