Elevii români au câstigat concursul național de robotică Canada Cup 2021

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Un grup de elevi români a obținut rezultate spectaculoase la o competiție de robotică din Canada. 

Cei 13 elevi fac parte din echipa Quantum Robotics - echipa de robotică a Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB) – și a fost cea mai premiată echipă din competiția națională de robotică a Canadei, FIRST Tech Challenge „Canada Cup”, scrie Mediafa, conform unui comunicat de presă.

Competiția a avut loc în perioada 5-12 iunie 2021, în mediul online, și au participat cele mai bune 30 de echipe din Canada, Statele Unite ale Americii, România și Germania.

Echipa Quantum Robotics a reprezentat cu mândrie România și a câștigat următoarele premii:

Locul 1 în clasamentul roboților – pentru cel mai bun scor obținut în cadrul jocurilor pe teren

Premiul 2 Inspire – pentru modul de organizare în proiectarea și construirea robotului, fiind o echipa model în promovarea valorilor competiției FTC și o sursă de inspirație pentru toate echipele din competiție, cu un comportament etic atât în teren cât și în afară lui. Pentru obținerea acestui premiu echipa trebuie să fie nominalizată la cât mai multe premii.

Premiul 1 Motivate - acordat pentru echipa care reprezintă esența competiției FIRST Tech Challenge (FTC) care prin profesionalism și entuziasm face un efort colectiv pentru promovarea roboticii în întreaga comunitate și îi provoacă pe alțîi pentru să impărtăsească valorile FIRST – organizatorul competiției.

O echipă cu numeroase premii

În ultimii 4 ani echipa Quantum Robotics a câștigat numeroase premii în competiții din România, SUA, Rusia, Coreea de Sud, Canada. Anul acesta echipa a obținut premii la competiții internaționale din Rusia și Canada.

Echipa își propune să participe la 2 competiții internaționale din Statele Unite ale Americii, unde concurează cele mai bune echipe din lume: „Chicago Robotics Invitational” 13-19 Iulie și „Maryland Tech Invitational”, ce se desfășoară în perioada 27 Iulie – 3 August. Momentan deplasările sunt sub semnul întrebării deoarece nu se știe exact dacă se pot elibera vizele pentru SUA.

Cine sunt cei de la Quantum Robotics

 

Echipa Quantum Robotics a fost înființată în anul 2017, de un grup elevi olimpici la diverse materii precum: informatică, matematică, fizică, chimie, robotică, echipă ce își propunea participarea la competițiile de robotică “First Tech Challenge”. FIRST este recunoscut ca fiind cel mai important program de implicare multidisciplinara STEM (știintă, tehnologie, inginerie și matematică) din întreaga lume, având scopul de a oferi liceenilor posibilitatea de a aplica concepte integrate pentru rezolvarea problemelor complexe, dar și de a- și dezvolta abilitățile de lucru în echipă, precum și dorința de a-i ajuta pe ceilalți prin activități de mentorat și voluntariat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel