Elevii de 10 de la Bacalaureat şi de la Evaluare Naţională, premiați de Guvern

Alexandru Ioan Pop, unul dointre cei doi elevi sătmăreni de nota 10 la Bacalaureat. Foto: voceatransilvaniei.ro
Alexandru Ioan Pop, unul dointre cei doi elevi sătmăreni de nota 10 la Bacalaureat. Foto: voceatransilvaniei.ro

Guvernul  va aproba în ședința de miercuri premierea elevilor de nota 10 de la Bacalaureat și de la Evaluare Națională din sesiunea de vară, 2014. 

Potrivit proiectului de HG, cei 104 absolvenţii de bacalaureat de nota 10  vor primi câte 3.000 de lei, iar cei 225 de elevi de gimnbaziu care au obținut media maximă la Evaluare națională vor primi câte 2. 000 de lei. Premierea elevilor de 10 a devenit o tradiţie în ultimii ani, în 2013, elevii care au obținut note maxime la examenele naţionale primind câte 3000 de lei.

După publicarea rezultatelor la examenul de bacalaureat 2014, judeţul Iaşi ocupă primul loc în topul naţional, cu 14 elevi care au obţinut notă maximă la toate cele trei probe scrise. Majoritatea provin de la Colegiul "Naţional" Iaşi (7 elevi) fiind urmaţi de cei de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" şi de la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi", cu câte doi elevi cu medii de 10.

Citește și: EDU.RO REZULTATE BAC 2014. Vezi notele pe județe și în București

Pe locul al doilea este judeţul Dolj, cu 12 medii de 10. Patru elevi au absolvit la Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova şi trei la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti". Celelalte medii de 10 au fost obţinute de elevi de la Liceul Teoretic "Constantin Brâncuşi" – 2 şi Colegiul Naţional "Elena Cuza" – 1.

Clujul ocupă al treilea loc al acestui clasament cu 10 medii de 10. La Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai", trei elevi au obţinut media 10, iar la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" şi la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", câte doi.

Performanţe similare s-au obţinut şi în judeţele Brăila şi Dâmboviţa, unde opt, respectiv şapte elevi au luat medii de 10. În Bucureşti nu sunt decât trei astfel de medii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel