Elev participant la un program Erasmus, prins cu droguri în Macedonia

Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" din Deva
Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" din Deva

Un elev de 17 ani, care învaţă la un liceu din Deva, a fost prins cu droguri asupra lui în timp ce se afla în Macedonia de Nord, alături de alţi tineri, în cadrul unui program Erasmus, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara declanşând o anchetă în acest caz.

"A fost numită o comisie care va analiza acest incident nefericit. Va trebui să punem un accent mai mare pe activitatea de prevenţie în domeniul prevenirii consumului de droguri. Vom colabora cu Centrul Judeţean Antidrog pentru recomandările necesare, iar elevul va trebui ajutat să depăşească acest moment", a declarat miercuri, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Potrivit primelor date, elevul făcea parte dintr-un grup de 12 tineri selectaţi din judeţul Hunedoara pentru a lua parte la un program Erasmus la Skopje, în Macedonia de Nord. Tânărul este elev la Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" din Deva, iar selecţia tinerilor care au luat parte la acest program a fost efectuată prin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Hunedoara.

Drogurile au fost descoperite de cele două profesoare care însoţeau grupul de elevi, iar ulterior a fost oprită participarea la derularea programului Erasmus şi s-a solicitat întoarcerea acasă a tinerilor.

Elevul în cauză a fost audiat, însă, de autorităţile din Macedonia de Nord, a precizat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Tinerii au ajuns acasă în siguranţă, marţi noaptea, ancheta derulată în acest caz urmând să stabilească împrejurările în care s-a produs incidentul, a mai menţionat reprezentantul IŞJ Hunedoara.

Vezi și: Droguri elevi. Federația Părinților, semnal de alarmă: solicită măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel