Urmărește emisiunea live


El Salvador, statul care pedepsește avortul cu ani grei de închisoare

Femeile din El Salvador riscă zeci de ani de închisoare pentru pierderea sarcinii, dacă medicii au suspiciuni că aceasta nu a fost pierdută spontan. Statul central-american are legi foarte severe împotriva avortului, fără nicio excepție.

Potrivit BBC, El Salvador se numără printre singurele cinci state din lume unde avortul este interzis sub orice formă, alături de Nicaragua, Chile, Honduras şi Republica Dominicană. Legea din 1998 nu permite nicio excepţie, nici măcar dacă sarcina a fost rezultatul unui viol, dacă sănătatea femeii este pusă în pericol sau dacă fetusul este sever deformat, scrie gandul.info.

Legea aspră din statul central-american a condamnat-o și pe Glenda Xiomara Cruz, o tânără în vârstă de 19 ani din Puerto El Triunfo, care a fost dusă sângerând puternic la spital, în 30 octombrie 2012. Deși ea a declarat că nu știa că este însărcinată deoarece ciclul menstrual şi greutatea nu i se schimbaseră, iar un test de sarcină făcut cu câteva luni înainte ieşise negativ, ea a fos condamnată luna trecută la 10 ani de închisoare, în pofida faptului că a suferit două operații de urgență și a stat trei săptămâni în spital. Judecătorul a considerat că tânăra nu a făcut tot ce îi stătea în putere pentru a salva viaţa copilului.

În cele cinci state în care pierderea sarcinii este pedepsită, în perioada 2000-2011 peste 200 de femei au fost acuzate că ar fi avortat. 129 dintre ele au fost trimise în judecată şi 49 condamnate (cu sentințe între 12 și 35 de ani), iar din 2012, alte şapte femei au avut aceeaşi soartă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel