EXCLUSIV  Ei sunt VIITORII CRIMINALI în SERIE! Tudor Tim Ionescu, puternic semnal de alarmă: Măsură pe model american

Un minor în vârstă de 14 ani din Zoreni, Bistriţa Năsăud, este cercetat penal după ce şi-ar fi asmuţit câinii pe un alt patruped, fără stăpân. Consilierul general Tudor Tim Ionescu a explicat pentru DC NEWS care este adevărata problemă a unui astfel de caz, dacă rămâne nesancţionat de autorităţi, dar şi ce soluţii s-ar putea implementa pe viitor, pentru a preveni astfel de cazuri. 

"Ştiam că iniţial era vorba de un cioban de 22 de ani al cărui frate îi aducea câini periodic pentru astfel de distracţii bolnave. Am înţeles că e vorba de al 16-lea câine adus. Sincer, putea să aibă şi 14 ani şi mai mult, nu asta contează. Deşi, minor fiind, nu poate să primească aceeaşi pedeapsă ca un adult. Dar gravitatea faptei rămâne aceeaşi. Eu nu pot înţelege cum poţi face aşa ceva, nu am putut nici să privesc imaginile. 

Problema în această violenţă este că îţi poate stârni chiar un sentiment violent care trebuie reprimat şi asta doar prin prisma raţiunii pe care o avem. Sunt multe persoane, le văd şi în comentariile de pe reţelele sociale, care vor să îşi facă dreptate singure. Dar ăsta este riscul ca autorităţile să nu intervină într-un mod ferm şi să sancţioneze drastic aceste persoane. Mesajul transmis este unul de slăbiciune a instituţiilor, iar asta nu poate genera decât o reacţie de lipsă de justiţie!", a declarat Tudor Ionescu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Registru de monitorizare pentru cei care maltratează animale 

"Trebuie să existe o monitorizare a acestor persoane, astfel că am depus un proiect la Consiliul General al Capitalei pentru înfiinţarea unui astfel de registru. Este vorba despre un model american, un registru de evidenţă al persoanelor care comit infracţiuni împotriva animalelor. Sper să se înţeleagă că este necesar să monitorizăm astfel de persoane, pentru că ei pot fi viitorii criminali în serie. Acestea sunt semnalele trase de criminalii în serie de-a lungul timpului, înainte să îşi înceapă activitatea. 

Practic, dacă o persoană vrea să vândă sau să doneze un animal unei alte persoane, se poate interesa înainte dacă persoana respectivă este în acest registru şi dacă a comis infracţiuni împotriva animalelor. Oricum, infracţiunea s-ar regăsi şi în cazierul juridic, dacă a fost condamnat de o instanţă", a mai spus Tudor Ionescu. 

VEZI ŞI Adolescent din Bistriţa, anchetat după ce şi-a pus câinii să sfâşie un maidanez

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel