Egipt: Militari omorâți. Maşina le-a fost ARUNCATĂ în AER

Şase militari egipteni, printre care un ofiţer, şi-au pierdut viaţa în explozia maşinii lor în cursul unei operaţiuni desfăşurate împotriva "teroriştilor" în regiunea Sinaiul de Nord, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al armatei, Tamer el-Refai, scrie AFP.

După destituirea de către armată, în 2013, a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, forţele de securitate înfruntă în această regiune din estul ţării mai multe grupuri extremiste, printre care ramura egipteană a grupării jihadiste Stat Islamic (SI). Sute de soldaţi şi poliţişti au murit în aceste atacuri.

Purtătorul de cuvânt al armatei nu a precizat data operaţiunii.

"Un ofiţer şi cinci soldaţi şi-au pierdut viaţa în explozia unui dispozitiv împotriva maşinii lor în cursul unui raid asupra unui cuib de terorişti", a spus el fără alte precizări.

Într-o operaţiune militară distinctă, trei activişti transportând la bordul autovehiculului lor arme, muniţie şi dispozitive explozive au fost ucişi, a adăugat purtătorul de cuvânt.

SI a revendicat numeroase atacuri împotriva forţelor egiptene, dar şi împotriva civililor.

La sfârşitul lunii noiembrie, un atac asupra unei moschei din Sinaiul de Nord a făcut peste 300 de morţi, atentatul cel mai sângeros din istoria recentă a Egiptului.

Atacul a fost lansat de un grup de indivizi înarmaţi purtând un drapel al SI, dar această grupare nu l-a revendicat, mai scrie AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel