Egipt cumpără avioane de luptă din Franța. Arsenal nou în valoare de 3,95 milioane de euro

Pixabay
Pixabay

Egipt cumpără noi avioane de vânătoare din Franța, în valoare de 3,95 milioane de euro.

Egiptul va comanda suplimentar 30 de avioane de luptă Rafale Franţei, a indicat luni pentru AFP o sursă apropiată dosarului, confirmând parţial informaţii dezvăluite de ziarul de investigaţie online Disclose, potrivit Agerpres. Important client al industriei franceze de armament, Egiptul a fost prima ţară străină care a cumpărat 24 de avioane Rafale în 2015. Constructorul Dassault nu a dorit să comenteze această informaţie care ar marca un nou important succes comercial pentru aparatul său.

"Discuţii foarte avansate au loc de fapt cu Egiptul şi anunţuri ar putea fi făcute foarte curând", a reacţionat la rândul său pentru AFP o sursă guvernamentală franceză.

30 de avioane de vânătoare



Potrivit detaliilor dezvăluite de Disclose, Franţa şi Egiptul au încheiat la 26 aprilie un contract în valoare de 3,95 milioane de euro, cuprinzând vânzarea a 30 de avioane de vânătoare Rafale, precum şi alte două contracte în beneficiul constructorului de rachete MBDA şi Safran Electronics&Defense.

O delegaţie egipteană urma să parafeze acordul în această luni la Paris. O sursă apropiată dosarului a confirmat pentru AFP comandarea celor 30 de aparate, fără a preciza modalităţile financiare. Această vânzare va confirma succesul la export, tardiv dar real, al avionului de luptă francez. Comandat de Egipt, iar apoi de Qatar (36) şi India (36), aparatul a fost vândut în ianuarie Greciei în 18 exemplare. Lunile viitoare ar putea fi benefice, speră Dassault Aviation: Rafale este în competiţie pentru achiziţionare în Elveţia, în Finlanda şi în Croaţia.

"Revine clientului sarcina să comunice acest tip de comandă, dar dacă anunţul se confirmă, ar fi un frumos succes pentru industria franceză şi pentru locurile de muncă în Franţa", a reacţionat luni pentru AFP Cedric Perrin, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Senat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel