Egipt: Bisericile își suspendă activitatea de teama teroriștilor

Sursă:www.mondonews.ro
Sursă:www.mondonews.ro

Bisericile coptă și evanghelică din Egipt și-au suspendat anumite activități din motive de securitate după atacuri jihadiste vizând creștini din această țară, au făcut cunoscut responsabili ai acestora, scrie AFP.

Conferințele și ieșirile organizate de Biserica evanghelică vor fi amânate timp de trei săptămâni ca urmare a avertismentelor din partea serviciilor de securitate privind posibile noi atacuri, a indicat reverendul Andrea Zaki care conduce această comunitate.

"Agenții de securitate ne-au informat că au fost descoperite proiecte de atacuri", a declarat el pentru AFP, precizând că serviciile religioase nu vor fi afectate de această măsură.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii copte, Bolus Halim, a confirmat la rândul său că această instituție și-a suspendat anumite activități.

Din decembrie, trei biserici copte au fost ținta unor atentate jihadiste care au ucis zeci de persoane. În mai, gruparea Stat Islamic a revendicat un atac împotriva unui autobuz cu pelerini copți care s-a soldat cu moartea a 28 de persoane.

Jihadiștii au amenințat în repetate rânduri să comită noi atacuri contra creștinilor din Egipt care reprezintă aproximativ 10% din totalul de 90 de milioane de locuitori ai țării, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel