Șeful UE: "Viktor Orban să renunțe la pedeapsa cu moartea". Socialiștii cer excluderea FIDESZ din PPE

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a cerut premierului maghiar Viktor Orban să renunțe la planurile de reintroducere a pedepsei cu moartea, pe care le-a făcut publice săptămâna asta. 

"Dl Orban ar trebui să lămurească rapid că nu asta este intenția lui. Dar dacă aceasta este, într-adevăr, intenția sa, vom avea o luptă", a spus șeful Executivului UE, răspunzând unei întrebări despre recentele declarații ale lui Viktor Orban. (sursă)

Vicepreședintele Comisiei, olandezul Frans Timmermans, a condamnat și el afirmațiile publice ale lui Orban, dar a ales să facă asta pe pagina sa de Facebook. Ca urmare a poziției lui Timmermans, eurodeputații ALDE i-au trimis o scrisoare în care l-au întrebat dacă urmează să ia și măsuri formale împotriva Ungariei, în calitatea sa de comisar pentru drepturi fundamentale.

Între timp, socialiștii europeni au ridicat problema apartenenței partidului ungar FIDESZ la familia Popularilor Europeni.

De ce vorbește Viktor Orban despre reintroducerea pedepsei cu moartea

"UE a primit premierul Nobel pentru pace datorită muncii depuse cu scopul de a menține și promova pacea. Ne întristează profund că o asemenea propunere regresivă care merge împotriva Cartei Drepturilor Fundamentale a UE vine din partea unui stat membru", a arătat șeful PES, Serghei Stanișev.

PES a cerut PPE să ia măsuri cu privire la partidul lui Orban, FIDESZ. Dacă, așa cum șeful PPE a declarat, "pedeapsa cu moartea contrazice valorile PPE", FIDESZ ar trebui să-și piardă locul din familia popularilor europeni, susțin socialiștii. (sursă comunicat)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel