Efectul - România, out din Schengen: Coloană de TIR-uri de 25 de kilometri între Siret şi Dărmăneşti, Suceava

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat Poliţiei Rutiere, luni, să fluidizeze traficul rutier pe DN 2 (E85), în condiţiile în care coloana de camioane ce aşteaptă să treacă prin PTF Siret depăşeşte 25 de kilometri.

Potrivit Prefecturii Suceava, la sfârşitul săptămânii trecute, valorile de trafic pe DN2, în special sensul spre ieşirea din ţară a autovehiculelor de transport marfă, între localităţile Dărmăneşti şi Siret au crescut în mod semnificativ, în timp ce procedurile de procesare de partea ucraineană, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, au înregistrat sincope, ceea ce a produs formarea unor coloane de autovehicule de transport marfă pe unul dintre cele două sensuri de mers ale drumului naţional.

Sursa citată a precizat că, în dimineaţa zilei de luni, coloana de peste 500 autocamioane se întinde pe o lungime de circa 25 km, până în proximitatea localităţii Dănila.

Prefectul, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus suplimentarea echipajelor poliţiei rutiere care acţionează în vederea fluidizării circulaţiei, în momentul de faţă în zonă acţionând patru echipaje de poliţie rutieră şi ordine publică.

'Sunt în legătură permanentă cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, Autorităţii Vamale, Serviciului de Poliţie Rutieră şi ai primăriei oraşului Siret, însă potrivit informaţiilor parvenite de la partea ucraineană şi a prognozelor, aceste valori ridicate de trafic se vor menţine până spre finalul anului, un număr foarte mare de camioane transportând produse pentru sărbătorile de iarnă', a spus Moldovan.

El a subliniat că vor fi echipaje de poliţie şi ordine publică în mai multe puncte pe traseu, pentru a-i determina pe şoferii de camioane să respecte regulile de circulaţie, inclusiv pe rutele ocolitoare pe stabilite şi pe care aceştia trebuie să le urmeze.

'Infrastructura actuală pe care o avem la dispoziţie nu ne permite să venim cu foarte multe variante şi soluţii, prin urmare apelez la înţelegerea cetăţenilor, cu precădere a celor care se deplasează spre şi dinspre zona Rădăuţi, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru a îmbunătăţi condiţiile de trafic. În acelaşi timp, adresez rugămintea tuturor participanţilor la trafic români să respecte şi să urmeze indicaţiile echipajelor de poliţie şi ordine publică, astfel încât probabilitatea formării blocajelor să fie redusă la minimum posibil', a spus prefectul de Suceava. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel