Efecte Brexit: Numărul de angajați din alte state UE, în scădere

Brexit - Camera Lorzilor, vot final
Brexit - Camera Lorzilor, vot final

Creşterea semnificativă a numărului de persoane provenite din alte state din UE angajate în Marea Britanie s-a oprit la sfârşitul anului trecut, datele sugerând că votul privind ieşirea ţării din UE şi deprecierea lirei sterline afectează atractivitatea Regatului Unit ca loc de muncă pentru migranţi, transmite Reuters. 

În trimestrul patru din 2016, numărul de persoane din alte state din UE angajate în Marea Britanie a scăzut cu 19.000, la 2,24 de milioane, comparativ cu precedentele trei luni. Este cel mai semnificativ declin înregistrat vreodată în perioada octombrie-decembrie, de când s-a început publicarea acestor date, în urmă cu 20 de ani. Scăderea vine după ce, în trimestrul patru din 2014, numărul de persoane din alte state din UE angajate în Marea Britanie a urcat cu 121.000, iar în ultimele trei luni din 2015 s-a înregistrat un avans de 12.000. 

Totuşi, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a precizat că datele nu sunt ajustate sezonier şi ar trebui tratate cu precauţie. 

Mulţi angajatori se plâng că nu reuşesc să găsească persoane potrivite pentru slujbele vacante şi sunt îngrijoraţi că o reducere a numărului de angajaţi străini va agrava problema, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel