Economisire la extrem: Ce face un american pentru a nu plăti chiria

Sebastian Florea / 21 aug 2018 / 12:31 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un californian face 224 de kilometri zilnic pentru a economisi banii de chirie în San Francisco.

Un bărbat din nordul statului american California face naveta circa patru ore pe zi, timp în care parcurge 224 de kilometri până la locul de muncă şi înapoi, pentru a economisi banii pe care i-ar plăti pe chirie în San Francisco, o sumă exorbitantă ce poate ajunge şi la 4.500 de dolari pe lună, se arată într-un reportaj prezentat luni de CNBC.

Danny Finlay, în vârstă de 30 de ani, se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 4:30 şi porneşte într-o călătorie de două ore până la compania de relaţii publice SutherlandGold din San Francisco unde ocupă poziţia de manager. În general, el pleacă de la locul de muncă la ora 16:00 şi ajunge acasă în jurul orei 18:00. Finlay este unul dintre navetiştii din Bay Area care nu îşi pot permite chiriile uriaşe din San Francisco, unde costul vieţii este cu peste 62% mai mare decât media la nivel naţional din Statele Unite, se arată în materialul CNBC, citat de agenţia Xinhua.

Oportunităţi de angajare

Chiria medie din San Francisco este de 4.500 de dolari, un preţ de aproape trei ori mai mare în comparaţie cu cel din alte localităţi din SUA, conform datelor Council for Community and Economic Research. Preţurile foarte mari la locuinţe au făcut ca mulţi oameni să nu îşi poată permite un apartament în San Francisco, oraş cu numeroase oportunităţi de angajare însă care nu poate deveni casa unor persoane precum Finlay. Bărbatul din California petrece anual circa 1.000 de ore pe drum între casă şi locul de muncă, echivalentul a 43 de zile.

Preţul mediu la locuinţele din San Francisco depăşeşte un milion de dolari, motiv pentru care Finlay a fost nevoit să se stabilească în localitatea rurală Dixon, aflată la circa 100 de kilometri nord-est de San Francisco.

Potrivit unui raport emis în luna aprilie de compania americană de investiţii Unison, zona metropolitană San Francisco este 'cea mai puţin accesibilă din ţară, fiind nevoie de un salariu anual de 231.216 de dolari pentru a cumpăra o locuinţă medie'. De asemenea, o persoană care doreşte să cumpere o casă situată chiar în oraş trebuie să aibă un salariu mediu de 349.650 de dolari pe an, se menţionează în raport.

Vezi și: Irina Columbeanu, definitiv în America: ''Vreau să stau aici cu mama mea''


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26