Economat în Londra: Care e diferența față de modelul propus de Năstase și Vanghelie

foto: ziarulderoman.ro
foto: ziarulderoman.ro

Un magazin de tip economat, care va vinde la prețuri reduse surplusuri de alimente ce altfel ar fi aruncate de mari retaileri, va fi deschis luni, în sudul Londrei.

Supermarketul social "Community Shop" va deservi 750 de persoane defavorizate și va oferi spre vânzare alimente cu prețuri reduse cu până la 70%, anunță The Telegraph.

De pe rafturile economatului vor putea fi cumpărate diverse produse, de la fructe, carne sau legume, până ciocolata. Tutunul și alcoolul nu vor face parte din ofertă.

Sistemul de supermarketuri sociale este susținut de primarul Londrei, iar banii obținuți din încasări vor fi folosiți pentru a-i ajuta pe membrii respectivei comunități. Aceștia vor fi învățați să-și scrie propriile CV-uri, vor fi pregătiți pentru susținerea unor interviuri de angajare sau vor învăța să gătească.

Un astfel de economat funcționează deja din decembrie 2013 în Goldthorpe, South Yorkshire, iar alte 20 sunt programate pentru deschidere pe viitor, după ce Community Shop a transmis că această rețetă este una de succes.

Precedentul românesc, eșuat cu un deceniu în urmă

În anul 2004, Adrian Năstase a impus magazinele tip "economat", Marian Vanghelie a deschis câteva, dar sistemul nu a funcționat.

Vezi și: Petrom scade din nou prețurile la combustibili

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel