Ecologiștii ruși cer mai multă transparență. Un video cu datele despre poluarea din Siberia a fost scos de pe YouTube

Pixabay
Pixabay

Poluarea din Siberia este subiectul unui video care a fost dat jos de pe YouTube în Rusia. Activiștii ecologiști cer mai multă transparență.

Ecologiştii ruşi au solicitat sâmbătă mai multă transparenţă din partea guvernului de la Moscova cu privire la adevărata amploare a poluării mediului în Siberia, relatează Agerpres. 

"Autorităţile ruse nu vor ca oamenii să cunoască adevărul", a declarat Vladimir Sliviak, de la organizaţia neguvernamentală rusă "Ecozaşcita".

Criticile au apărut după ce o înregistrare video - cu noi date despre poluarea aerului şi a solului în Siberia, care au fost prezentate recent de oameni de ştiinţă - a fost eliminată de pe YouTube. Conform cercetărilor, majoritatea oraşelor ruseşti cu un nivel ridicat de poluare a mediului se află în Siberia. Deosebit de afectată este regiunea din jurul oraşului industrial Norilsk, unde compania minieră Nornickel a fost acuzată de mai multe incidente care au dus la poluarea zonei.

Aerul este poluat cu o substanță canceroasă


O concentraţie mare de benzopiren, un carcinogen cunoscut, a fost detectată în 15 oraşe siberiene. Valoarea limită a fost uneori depăşită de multe ori. Ecologiştii atribuie responsabilitatea pentru poluarea din Siberia industriei miniere şi celei a aluminiului.

"Este păcat că atât guvernul, cât şi oamenii de ştiinţă au încercat să păstreze secrete aceste informaţii", a spus Sliviak.

Mai multe media ruse au publicat datele respective înainte ca videoclipul să fie eliminat. Potrivit agenţiei de presă Interfax, Kremlinul susţine că oamenii de ştiinţă au decis în mod independent să elimine videoclipul cu datele respective de pe YouTube. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel