Echipa FMI s-a retras de la negocierile cu Grecia! Care e motivul

Fondul Monetar Internațional a anunțat, joi, că echipa sa de negociatori a părăsit Bruxelles-ul, întrucât nu a reușit să înregistreze progrese în privința încheierii unui acord cu Grecia. Respectiva înțelegere ar fi trebuit să-i ajute pe eleni să evite intrarea în incapacitate de plată, transmite Bloomberg.

"Mingea este foarte mult în terenul Greciei. Există deosebiri majore între echipa FMI și cea a Greciei, în majoritatea domeniilor cheie. În ultimul timp, nu s-au înregistrat progrese în atenuarea acestor diferențe", a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, la o întâlnire cu jurnaliștii, la Washington, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a primit, marți, noi propuneri din partea Greciei, care vrea să ajungă la un acord cu UE, BCE și FMI, pentru a primi tranșa de 7,2 miliarde de euro și a evita intrarea în incapacitate de plată.

Un oficial UE a apreciat că propunerile trimise de Atena creditorilor internaționali nu sunt suficiente pentru a se ajunge la un acord care să deblocheze fondurile pentru Grecia.

Decizia FMI de a-și retrage echipa vine pe fondul sporirii criticilor creditorilor internaționali privind atitudinea Guvernului de la Atena, care refuză în continuare solicitările reprezentanților UE, BCE și FMI, țara riscând să între în incapacitate de plată și în cele din urmă să iasă din zona euro.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, va participa în 18 iunie la reuniunea miniștrilor de Finanțe din zona euro, ce se va desfășura la Luxemburg, a anunțat Gerry Rice.

Vezi și: Grecia a obținut o victorie importantă în negocierile cu FMI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel