Grecia a obținut o victorie importantă în negocierile cu FMI

Guvernul grec a solicitat și a obținut, joi, de la Fondul Monetar Internațional, amânarea rambursării, până la sfârșitul lunii iunie, a patru rate din împrumut prevăzute în această lună și din care prima trebuia achitată vineri. Anunțul a fost făcut de FMI și o sursă guvernamentală elenă.

"Am exploatat o posibilitate dată de FMI și care ne va lăsa mai mult timp pentru negocieri", a declarat sursa guvernamentală greacă, potrivit Agerpres.

La rândul său, Fondul a anunțat printr-un comunicat că Grecia "a informat instituția că va regrupa plățile datorate în iunie", reprezentând 1,6 miliarde de euro, așa cum prevăd regulile instituției: "țările membre au posibilitatea de a cere regruparea mai multor plăți" din datoria lor "într-una singură", potrivit acestui text.

Citește și: Grexit: negocieri la Berlin. Grecia scapă de ultimatum

În dificultate financiară, Atena se află în negocieri cu creditorii ei, UE și FMI, asupra unui acord ce ar debloca ultima tranșă de împrumuturi internaționale acordate țării, reprezentând 7,2 miliarde de euro, pentru a-și onora datoriile.

Premierul grec Alexis Tsipras a discutat, miercuri, la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker despre planul acestui acord, dar divergențele au apărut din nou.

Cu toate acestea, Alexis Tsipras a asigurat că negocierile vor continua în zilele următoare.

Vineri, Alexis Tsipras va informa Parlamentul grec asupra negocierilor aflate în curs de desfășurare cu creditorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel