Duşa: am cerut anchetă la Jandarmerie pentru dosarele protestatarilor

protest_943849001
protest_943849001

Mircea Duşa, ministrul Administraţiei şi Internelor, a explicat că a solicitat o anchetă la Jandarmerie pentru dosarele şi amenzile aplicate protestatarilor de la Universitate. Duşa susţine că aceste dosare nu ar trebui să existe şi le-a transmis oamenilor că pot merge să protesteze fără frică, atâta timp cât o fac paşnic. Duşa a explicat că Jandarmeria nu poate întocmi dosare şi va demara o anchetă impotriva purtătorului de cuvânt care a remis comunicatul iniţial.

"Am dispus astăzi Inspectorului General al Jandarmeriei să îi identifice pe domnii aceia care se ocupă de comunicate de presă care nu au nici o legătură cu realitatea şi care nu respectă exact activitatea Jandarmeriei. (...) Conform legii, Jandarmeria Română nu are nici un fel de atribuţie pe partea penală. Eu cred că cei care au dat acel comunicat de presă nu au ce căuta prin Jandarmerie. Mă deranjează pentru că o acţiune corectă a Jandarmeriei a fost umbrită de un comunicat de presă fabricat de Jandarmeria Bucureşti", a declarat ministrul. ”Nu are nicio legătură cu protestatarii care se prezintă în comnunicatul de presă, că vor fi sancționați. Nu cred că în comunicatele de presă ale Jandarmeriei apar aprecieri legate de atribuții pe care Jandarmeria nu le are” a mai spus Dușa.

Jandarmii au identificat 106 persoane care au blocat circulaţia pe 21 şi 22 august în piaţa Universităţii. Aceştia nu au protestat paşnic aşa cum au făcut ceilalţi cetăţeni, susţin autorităţile, şi au tulburat liniştea publică. S-au dat 50 de amenzi între 200 şi 1.000 de lei pentru cei care au tulburat liniştea şi alte 49 de persoane au dosare pentru că au blocat bulevardul Magheru.

Alte şapte persoane sunt cercetate pentru ultraj, blocarea circulaţiei şi tulburarea liniştii publice. Jandarmeria Română a anunţat că persoanele în cauză vor fi identificate pe baza imaginilor video existente.

"Jandarmeria Capitalei recomandă cetăţenilor să respecte legislaţia în vigoare, să-şi manifeste opiniile în mod paşnic şi civilizat şi le reaminteşte că dreptul la libera exprimare este garantat prin Constituţia României şi legislaţia care stabileşte limitele de manifestare, iar Jandarmeria nu va tolera nici un act de natură să încalce aceste prevederi", se indică în comunicatul instituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel